Turlederseminar

Udgivet 23-03-2017, tags: | DGI | Turleder | turlederseminar |

Den 22. marts mødtes 40 Baghjulere til turlederseminar på Severin - et flot fremmøde og en rigtig flot opbakning til turlederudvalgets initiativ.

Forsamlingen bestod både af erfarne turleder, nye turledere, medlemmer der endnu ikke var turledere og medlemmer der var med på en lytter, for at blive klogere.

20170322 174235

Og som altid, når Baghjulet samles, er hygge og socialt samvær i højsædet.

Vi startede derfor kl. 17.30 med en lækker menu, bestående af forret og hovedret.

20170322 175731

 

Og s� til det sjove

Og så til det sjove, eller skulle vi sige den mere alvorlige del af programmet.

Turlederudvalget havde inviteret DGI Cykling v/instruktør Kenn Lundum til at komme og give deres bud på turlederens rolle, turlederen som rollemodel og turlederens karakteristika.

Der var mange punkter på dagsordnen - bla. snakkkede vi om færdselslovens paragraf 49 - som  I fremover kan læse på Baghjulets hjemmeside her.

turlederseminar17c

Kenn fortalte lidt om turlederen rolle. Kigger man på de slides vi fik op på storskærmen, fik man et indtryk af det ultimative-ELITE-menneske-af-en-turleder - ham eller hende der både kan planlægge, strukturere, formidle, skabe tryghed, holde overblik, observere, reflektere, motivere, inspirere, være myndig og fastholde autoritet ....

og pyhhhhhhh, vi forstår godt, hvis det virkede en kende overvældende?

 

Ingen kan det hele, men alle kan noget.

Ingen kan det hele, men det er heldigvis heller ikke nødvendigt at kunne det hele i vores klub. Som altid handler turlederseminaret om at blive inspireret til at reflektere - hvordan er det i vores klub? Hvad er egentlig vores værdier? Hvad kan vi tage med os ud på landevejen? Hvilke elementer og køreregler er de vigtigste i vores cykelhverdag?

turlederseminar17d

Der var en god debat, også  under kaffen og kagen.

Hvis nogen sad og blev en smule forskrækkede, så havde vi heldigvis et par gamle, erfarne medlemmer som Hans Mogensen og Martin Kristofferne til at få os ned på jorden igen inden vi gik hjem.

Martin Kristoffersen sluttede aftenen med et indlæg, hvor han gav os disse gode rød:

- Tænk på hvordan du gerne selv vil modtages, når du møder op i Baghjulet.
- Vær mod andre, som du gerne vil have andre skal være mod dig.
- Tag del i det fælles ansvar for turen, det er vores alle sammens
- Slap af!
- Hyg jer.
- Cykel en tur og nyd det. Vi er sammen om det. Det er ikke så svært :-)

Fra turleder udvalget en stor til alle fremmødte for interesse og engangement. Vi håber I har fået mod på at kaste jer ud i opgaven. I ved, hvor I skal henvende jer, hvis I beslutter jer for at prøve kræfter som turleder for kammeraterne.

Støt dem, der støtter Baghjulet