Til dig der er ny i Baghjulet - eller måske overvejer at begynde at cykle sammen med os - har vi her samlet et overblik over nyttige informationer, som du kan have glæde af.


Hvem er Baghjulet

Motionscykelklubben Baghjulet er stiftet i 1982. Vi har for nyligt fejret 40-års fødselsdag. Vi er i dag omkring 400 medlemmer.

Som medlem af Motionscykelklubben Baghjulet bliver du en del af et fællesskab med en sjov og givende cykelkultur, præget af medansvar og godt kammeratskab, 100% drevet af frivillige kræfter.

Baghjulets slogan er: "Vi cykler for sjov!" - og hvad der er sjovt er helt indviduelt. Er det brede eller smalle dæk? Landevejen eller skoven? Fart over feltet og høj puls? Eller rolige cykelture, med tid til at nyde naturen?

Du kan være med i Baghjulet på mange måder. Vi dækker behovet hos den absolutte nybegynder eller hverdagscyklist såvel som for den meget øvede motionscykelrytter.

 

Hvordan kan du cykle i Baghjulet

Baghjulets medlemmer cykler hele året. I sommerhalvåret afvikles de fleste af turene med en turleder. Det markerer vi med en sæsonstart (første søndag i april) og en sæsonafslutning (sidste søndag i september). På disse dage har vi tradition for at slutte cykelturen med at spise suppe sammen  - derfor kalder vi det Suppeturene.

Landevejscykling:

På landevej cykler vi opdelt i grupperne A, B, C, D, E og F. Om de forskellige grupper kan du læse her. I vores hastighedsskema for landevejsgrupperne kan du se en oversigt over hvor længe og hvor hurtigt grupperne cykler. Alle beskrivelserne er lavet med henblik på, at gøre det nemmere for dig som ny, at finde en gruppe, der passer dig.

Gravel-cykling:

På gravel cykler - vi har et voksende gravel-fællesskab for jer, der vil på adventure og knuse grus på brede grusveje.

MTB cykling:

På MTB cykler vi opdelt i 3 gruppe niveauer. Om MTB grupperne kan du læse mere her.

Dagholdet:

Dagholdet cykler hver onsdag kl. 10.00. Dagholdet er for alle, der har lyst til en cykeltur i dagtimerne. Dagholdet cykler på landevej i sommerhalvåret og finder de brede dæk frem i vinterhalvåret.

Du kan læse om alle vores gruppeinddelingerne her. Vi håber, at det kan hjælpe dig til, at finde den gruppe, der dækker dit behov. 

 

Spørg os til råds

Du er altid velkommen til at kontakte vores bestyrelse, hvis du har spørgsmål eller brug for et godt råd, lige som du altid kan spørge en cykelkammerat til råds, når du møder op.

 

Hvornår cykler vi

Baghjulet har faste, strukturerede træningstider tirsdag, onsdag, torsdag og søndag - om dem kan du altid holde dig orienteret her.

 

Turledere i Baghjulet

Alle Baghjulets ture starter fra pladsen ved Hindsgavl Naturcenter, Galsklintvej 2, Middelfart.

I perioden fra april til september afvikles de fleste af vores ture under ledelse af en turleder. Turlederne er en klubkammerat der planlægger turene, vejleder nye deltagere og sørger for at turene foregår på en god og betryggende måde, ligesom han/hun holder sammen på gruppen og sørger for at alle kommer godt med rundt og med hjem.

I Baghjulet er turlederen ikke en "træner" eller en "kaptajn" - han eller hun er en cykelkammerat, der har lagt dagens rute. Alle har et medansvar for, at turen afvikles på en god og betryggende måde og vi opfordrer alle medlemmer til at påtage sig turleder-ansvaret, f.eks. 2-4 gange om året. På den måde får vi en masse varierede cykelture.

 

Vi cykler socialt - vi cykler for sjov!

Baghjulet er en ren motionscykelklub. Vi kører ikke licenscykling eller konkurrence (her henviser vi til www.middelfartcykelklub.dk). Det betyder dog ikke, at du ikke godt kan blive udfordret på din cykel i Baghjulet og finde præcis det cykelfællesskab, der passer dig. 

Motionscykelklubben Baghjulet er en klub for voksne cykelmotionister. Børn under 15 år er velkomne i selskab med en voksen der tager ansvaret for dem og ellers henviser vi børn der vil gå til cykling, til vores cykelkolleger hos Middelfart Cykelklub.

Udover de ugentlige cykelture på landevej og i skov, byder klubfællesskabet i Baghjulet på en masse udfordrende og sociale cykelarrangementer og -ture. På vores hjemmeside opslås alle ture og arrangementer og vi opfordrer dig til at holde dig løbende orienteret. Ofte kan arrangementerne afvikles med et flot klubtilskud, iht. vores tilskudsordninger. Baghjulet støtter nemlig op om det gode initiativ til et godt klubliv.

 

Baghjulets klubtøj

Du kan købe vores flotte cykeltøj til fornuftige priser i vores klubtøjsbutik, som holder åbent ca. 1 gang om måneden. Tøjet er specialdesignet til os og helt uden reklamer. Klubtøjet lagerføres i mange størrelser og tøjbutikkens åbningstider ses på www.baghjulet.dk.

Det giver en fællesskabsfølelse af cykle i ens tøj, sammen med gode cykelkammerater. I tøjbutikken kan du også som ny få et godt råd til, hvad der er nyttigt at have på, når man cykler motionscykling i Baghjulet.

 

Book vores cykelstativer

Som medlem af Baghjulet kan du kvit og frit booke vores cykelstativer, når du skal ud på tur og have din cykel med - det gælder også, selvom det er en privat tur.

Ligeledes udløser dit medlemsskab rabatordninger og fordele hos en række lokale handlende. 

 

Tour de Vestfyn og Melfar MTB

Vi afholder hvert år motionscykelløbet Tour de Vestfyn og mountainbike løbet Melfar MTB - løb som begge har rundet deres 30-års jubilæum. Løbene er 100% båret af frivillige kræfter. Her gør mange klubmedlemmer et kæmpe stykke frivilligt arbejde til gavn og glæde for de mange deltagere. Samtidigt har vi det sjovt sammen og får et godt kammeratskab.

Vi passer godt på vores frivillige og belønner vores hjælpere og turledere med et årligt tak-for-hjælpen-arrangement.

 

Vintercup og MTB Powercup

Vi deltager også i VinterCup samt i MTB Powercup

 

Hold dig opdateret - så går du ikke glip af noget :-)

Alle officielle oplysninger ligger altid på www.baghjulet.dk, som vi anbefaler dig at holde dig ajour med. Er du på Facebook, er du velkommen til at melde dig ind i nogle af Baghjulets Facebook-grupper, hvor du kan følge vores aktiviteter. På alle vores sociale medier er både nuværende, kommende og tidligere medlemmer velkomne.

 

Cykelture og cykelrejser

Vi Baghjulere elsker at komme ud og opleve noget nyt på vores cykler. Vi er så heldige, at vi har en medlemsskare, som tager initiativer til både én- og flerdagsture, ture til motionscykelløb og cykeludfordringer, weekend-ture og udlandsrejser på både smalle og brede dæk. Hold derfor altid øje med vores kommunikationskanaler, hvor alle ture og arrangementer slås op. Som medlem er du mere end velkommen til at deltage.

Vil du vide endnu mere om vores historie og klubkultur, er du velkommen til at tage et kig i vores Artikel arkiver, hvor du kan læse om nogle af de mange arrangementer, vi har haft gennem tiderne.


Vi glæder os til at byde dig velkommen i Baghjulet!

>> BLIV MEDLEM

Støt dem, der støtter Baghjulet