Mød en turleder

Udgivet 10-11-2016, tags: Turleder |

Anders peter forsmann

mod APHej, Jeg hedder Anders Peter Forsmann. Jeg har været turleder i Baghjulet siden 2012.

Min tid som turleder startede med Fredags MTB, senere blev det også til landevejscykling.

Jeg har de sidste 2 år stået som backup på turleder planen, pga. skiftende arbejdstider. Jeg er turleder i MTB grp. 4 og tager også en gang imellem tjansen i grp. MTB 3 og 2. På racer findes jeg mest i grp. B, da jeg befinder mig godt med tempo og distance i denne gruppe. Jeg er glad for fart og lange ture.

Hvorfor er du turleder?
Fordi jeg gerne vil bidrage til, at mange får en god tur og god træning. Jeg forsøger at formidle hvad det er jeg selv godt kan li' ved at cykle - teknik, konditionstræning, noget om udstyr osv. Jeg syntes det er rigtig fedt at se hvordan man kan få folk til at flytte deres evner og grænser på en cykel, bøde på MTB og landevej.

Og så er det dejligt at se alle de smil, der er på folks løber når træningen er slut.

Da jeg startede i klubben, blev jeg selv vist rundt i lokalområdet af en masse turledere. Det var mega fedt tænkte jeg. Fedt at de gider bruge tid på, at tage mig med rundt :-)  Det vil jeg gerne give andre.

Hvad er sjovt, ved at være turleder?
For mig er det at skulle planlægge en træning, bruge min egen viden og erfaring og sørge for, at det bliver en god tur. At skulle dele min viden og vise andre, hvor skønt det er at cykle. At øve en svær passage, som måske ikke lykkes første gang, prøve igen og igen, indtil vi kan det. Og når det lykkes, så fejrer jeg det altid med ros og hep. På MTB bruger jeg ekstra tid på at få teknikken til at spille, og når den første forhindring er vundet, skal det have lov til at synke ind med lidt rolig kørsel, men så prøver vi lige igen (uden jeg står og hepper og vejleder). 

Hvad er udfordrende, ved at være turleder?
Det kan til tider være svært at øve noget, som ikke alle kan i forvejen. Hvor skal turen lige gå hen? Er den for lang, for hård osv.? Men det er jo turlederen der planlægger og vælger dagens træning, og så kan man jo altid vælge en af de mange andre grupper, hvis det ikke lige er det man vil den dag.

Fortæl noget sjovt
Jeg husker flest sjove oplevelser fra MTB turene - også fra dem, jeg ikke selv var med på , men har hørt om. F.eks. historierne fra alle de små søde navne, der er opstået i skoven, på steder hvor folk har gjort noget sjovt eller dumt - 'Hammer Sø' - hvor der lykkedes (Erling Hammer, red.) at kører langt ud i en så, 'Stigs Passage', hvor en træstub kom i vejen for Stig osv. osv. Sådan er der mange sjove oplevelser i skoven. 

På raceren har der også været mange sjove stunder, hvor vi har grinet med hinanden. En sikker klassiker er punkteringen, hvor den nye slange kommer i, men desv�rre ikke er blevet skiftet ud fra sidste punktering.

Tip til andre?
Bare: Fortsæt det gode arbejde, I er uundværlige!

 

 

Om Mød en Turleder

Hen over vinterhalvåret sætter vi fokus på turlederkorpset i Baghjulet.

I vil, i de kommende måneder, få lejligehed til at hilse på udvalgte turledere fra de forskellige grupper og høre dem fortælle om sig selv og hvordan de løser turlederopgaven, som de frivilligt har påtaget sig i Baghjulet. 

 

Støt dem, der støtter Baghjulet