Mød en turleder

Udgivet 10-11-2016, tags: Turleder |

Martin Kristoffersen

modtenturleder martinkristoffersenJeg hedder Martin og jeg har været turleder lige siden vi indførte turlederordningen. Jeg var faktisk med til at indføre den, da jeg og andre var blevet trætte af altid at cykle den samme tur. Jeg er turleder i gruppe A, men har gennem tiden også været turleder i gruppe B og indimellem på MTB da jeg tidligere kørte en del mountainbike.

Som jeg ser det, er der åbenlyse fordele ved at vi har en turleder på vore ture. Først og fremmest for at få varierede cykeloplevelser, men også fordi vi sammen kan fokusere på sikkerheden undervejs. Nogle gange kan det godt ske at vi som gruppe kommer til at fylde lidt for meget, eller at intensiteten gør at vi glemmer færdselsreglerne.

Jeg kan li' at være turleder i gruppe A, fordi jeg godt kan lige farten, og så har vi bare en super god gruppe hvor vi kan lave fis med hinanden, samtidig med at vi også passer på hinanden. Det er bare fedt at komme hjem og være "godt brugt".

Hvorfor er du turleder?
Tænker lidt at når andre laver ture til mig, er det fint hvis jeg kan gøre gengæld. I starten var det egentlig kun for at skabe variation, men senere opstod behovet for grupper, og der er som bekendt sket en masse med udvikling af rollen og hvad den kan indeholde. Det har betydet at jeg og andre er blevet vist rundt af klubvenner på begge sider af Lillebælt, såvi derved er kommet til at kende vores cykeltursmuligheder meget bedre.

Hvad er sjovt, ved at være turleder?
Jeg synes faktisk det er lidt spændende at være turleder!

Selvfølgelig er man "lidt på som turleder, der kan ind imellem være lidt smødril hvis man er "kørt lidt i skoven" med gruppen. At være turleder betyder også at man får mere at snakke med de andre om; 'Hvor skal vi hen i dag? skal vi ikke køre den der rundstrækning ligesom sidst?', eller 'Er det ikke længe siden vi har haft et bagerstop?'.

Det er sjovt hvis man kan komme på nye ideer til ting man kan prøve på turen, tekniktræning, et minicykelløb måske. Og så sker det jo også at man får ros for sin tur, der synes jeg faktisk at man får noget igen for "ulejligheden"!

Hvad er udfordrende, ved at være turleder?
Når man starter som turleder tror jeg mange tænker "Hvorhen? Og hvad hvis jeg farer vild?" etc. Jeg farer stadig vild ind imellem (er en klovn til GARMIN, som jo ellers kunne være til stor hjælp). Så laver vi lidt sjov med, at vi får mere pengene...
Ellers oplever jeg tit, at hvis der er en eller anden ting undervejs, ja så har vi heldigvis fået skabt en BAGHJULSÅND som betyder at vi altid hjælper hinanden.

Så egentlig synes jeg at ansvaret er let at bære.

Tip til turledere?
Først og sidst synes jeg at godt humør kan noget, når vi er en gruppe sammen! Ellers tænker jeg at klubben har fået lavet et fint og inspirerende værktøj i de guidelines som ligger på hjemmesiden. Dem bruger jeg af og til, selv om jeg har været turleder i mange år, både for at være opdateret, og for at få ideer. Jeg ved det har været nævnt mange gange, men du kan virkelig gøre en forskel ved at hjælpe som turleder, og DET ER IKKE SÅSVÆRT når vi gør det sammen.

GOD TUR!!

 

Om Mød en Turleder

Hen over vinterhalvåret sætter vi fokus på turlederkorpset i Baghjulet.

I vil, i de kommende måneder, få lejligehed til at hilse på udvalgte turledere fra de forskellige grupper og høre dem fortælle om sig selv og hvordan de løser turlederopgaven, som de frivilligt har påtaget sig i Baghjulet. 

 

Støt dem, der støtter Baghjulet