MTB by Night

Udgivet 18-10-2022, tags: MTB-by-Night |

At cykle i en bælgravende mørk skov på en kold vinteraften?

Hvis det lyder som noget, der er forbeholdt modige klubkammerater og hardcore-mountainbike ryttere, så læs med her – måske er det alligevel noget for dig?

 

Hvad kan du opnå?

  • En times gratis og sjov træning i FRISK luft på din cykel - det styrker immunforsvaret og ruster dig til vinterens virus
  • Socialt samvær med klubkammeraterne – det er hyggeligt og så inspirerer vi hinanden til at træde lidt mere i pedalerne
  • MTB by Night er god intervaltræning og derfor giver denne ene times cykling lige så meget (mere måske?) end en time i et spinningslokale.

 MTBbynight start2012 2

 

At cykle i mørke er en sanseoplevelse!

Dunkende puls, heftigt åndedræt, lyden af grus under dine brede dæk.

En mørk sti kun oplyst af jeres egne lygter.

Omkring dig cykler kammeraterne, aftenkulden føles kold mod dine varme kinder.

Din ånde damper – måske er det frostvejr?

Fra skoven hører du ukendte lyde fra fugle og dyr. En gren knækker. Der dufter af fugtig skovbund og i det fjerne fornemmer du aftenbyens stille summen.

– MTB by Night er en ordentlig én på opleveren for alle dine sanser!

Du skærper både synssansen, lugtesansen, hørelsen, følesansen og balancen. 

MTB by Night giver en fantastisk nattesøvn bagefter!

bynight galleri

 

Udstyr – hvad har du brug for?

Din cykel! MTB by Night kan køres på mountainbikes, gravel- og cross-cykler.

Selvfølgelig - en rigtig god lygte på din cykel.

En kraftig cykellygte er god at starte på (især hvis du kører I flok, hvor de andre hjælper med at lyse stien op). Du behøver ikke at investere i dyre lygter, før du er sikker på, at aftencykling er noget for dig, men når du har konstateret det, kan gode lygter fås til fornuftige priser. Forhør dig evt. hos en klubkammerat. Der er med garanti gode råd at hente.

Vi anbefaler, at du placerer lygten på din cykelhjelm, så den sidder godt fast og ikke flytter sig. Sørg for at lyskeglen peger rigtigt frem.

mtbbynight MTBbyNight2010 charlotte

Det er også en god idé at tage noget refleks tøj på – vest, refleksbånd eller lign. Baghjulets klubtøjsbutik forhandler gode refleksveste til konkurrencedygtige priser :-)

Når du cykler, så kig frem på ruten og læs terrænet.

 

Ruterne

Baghjulet kører på 2 ruter, der skifter hver anden tirsdag, hhv. Middelfart og Madsby Parken. Læs mere om det her.

Skoven omkring feriebyen i Middelfart er meget mørk, mens der i Madsby Parken er lidt lysindfald fra Fredericia by. Ruten i Middelfart er relativ flad (kun en enkel bakke), mens Madsby byder på flere muligheder for bakker og varierede ruter, bla. cykler vi på Pump-tracket. Der køres på brede stier.

Ruterne egner sig til mountainbikes, gravel- og cross-cykler.

Ruterne er ikke teknisk krævende og kan køres af alle.

Ruterne lægger op til pulstræning, snarere end teknisk træning.

mtbbynight2014

Følg altid den rute, der er udstukket før start, så du ikke kommer til at køre mod eller på tværs af ruten. Som regels køres der en samlet omgang først, så alle har set ruten og kender den, inden løbet givet frit.

Der startes typisk i samlet flok, hvorefter der sker en naturlig opdeling. Alle kører i deres eget foretrukne tempo. Da rundstrækningen er kort, mødes I ofte på stien.

Kommer du væk fra de andre og gerne vil finde tilbage til en gruppe, så vent evt. ved startstedet, og hægt dig på igen, næste gang der kommer nogen forbi.

Skal du overhale nogen på ruten, så råb ”bag fra” i god tid og kør sikkert uden om.

Skal du selv overhales, så træk godt ind til højre og giv plads.

Til Baghjulets MTB by Night kan vi ikke holde mandtal før start, pga. mørket. Lav evt. en aftale med en klubkammerat du kan cykle sammen med de første gange, hvis du er mere tryg ved det. Hvis du er ny, så sig endelig til. Du kan få hjælp til at blive vist rundt eller finde den ende af feltet, der passer dig bedst.

Cykl aldrig alene i skoven om aftenen!

Bemærk iøvrigt: At det ikke er tilladt at cykle i dyreparken efter mørkets frembrud (Baghjulets by Night ruter går selvfølgelig ikke gennem dyreparken)

Du skal selvfølgelig overholde skovens færdselsregler. 

God træning – god fornøjelse – HUSK: Vi cykler for sjov! :-)

Baghjulets MTB by Night følger vintertid - sæsonstart er første tirsdag efter vi er gået over til vintertid og sæsonafslutning er sidste tirsdag før vi går tilbage til sommertid.

Støt dem, der støtter Baghjulet