Årets gang i Baghjulet

Udgivet 23-12-2014, tags: Champagneturen | Jul | Nytår |

2014 rinder ud og selvfølgelig skal I ikke snydes for webudvalgets årlige nytårsskriv - årets gang i Baghjulet. Vi er en stor klub og der sker så meget hen over et år, at det kan være svært at holde overblik over det hele. Dette er et lille udpluk af de aktiviteter, vi kunne læse om på vores elektroniske samlingssteder - hjemmesiden her og Facebookgruppen. Billederne er Baghjulernes egne.

2014 var ikke mange timer gammelt, da første opdatering var slået op: Tilmeldingen til Bianchi Melfar 24 åbnede og nyheden var selvfølgelig at læse her på baghjulet.dk. Få dage efter gik det løs med den 3. afdelingen af sæsonens vintercup, denne gang i Børkop.

I Februar kunne vi læse om MTB løb (hvor en Baghjuls pige gjorde sig bemærket - det blev ikke sidste gang MTB pigerne i Baghjulet lod høre fra sig det år). Vi var til foredrag og kørte MTB-O præveløb og vi kunne læse hvordan Baghjulerne trampede skove og landeveje tynde, sammen eller hver for sig.

aaretdergik vintercup

I marts lokkede Melfar MTB som sædvanlig gæster til Middelfart, for at køre mountainbike. Melfar MTB er godt besøgt og datoen for næste års løb er netop sat: Sæt kryds i kalenderen 14. marts.

aaretdergik melfarmtb

Der blev afholdt turlederseminar og generalforsamlingen fandt sted. Her kårede vi endnu en årets Pedaltramper i Baghjulet og fandt en værdig modtager af aktivitetsprisen.

 April kom. Forårsvejret var dejligt og fuld af dejlige cykelture på landevej og i skov.

gruppeD godtur

Medlemmerne delte deres billeder i Facebookgruppen "Baghjulet - Træning".

aprilmtbtraening

Klubbens første turlederseminar nogensinde, målrettet mountainbike-turledere fandt sted i begyndelsen af april. Mountainbike sporten er nærmest eksploderet i vores klub i år - MTB udvalget strukturerede gruppeindelingerne yderlige, sådan at der er noget for alle.

aaretdergik gitte

Også for landevejsrytterne var der ny struktur - denne gang på torsdagsruten, hvor bestyrelsen introducerede en ny gruppeopdeling. Og så var Baghjulet i fjernsynet, hvor vi snakkede om sikkerhed på landevejen.

Sæsonstart betyder også sæsonstart for udlejningscyklerne, som jævnt hen er ude at køre hele året. 

Primo maj deltog føromtalte mountainbikepiger i Kvinde MTB cuppen og en stor flok Baghjulere cyklede Mallorca tyndt i uge 18 og kom hjem med brune og rigtig gode ben.

aaretdergik mallorca

I slutningen af Maj var en stor flok Baghjulere på Hærvejstur - en dejlig cykelweekend med udgangspunkt fra Silkeborg Vandrerhjem. Den foregik i bedste baghjulsånd og succesen gentages næste år - tilmeldingen er netop lagt op.

aaretdergik haervejsturen

Maj blev til juni, hvor en stor del af klubbens medlemmer var i sving for at arrangere endnu et 24 timers løb, det sidste med Bianchi som sponsor. 1. januar åbner tilmeldingen til 2015 - vores første år med Xtreme som ny hovedsponsor. Vi glæder os allerede!

Gruppe F rundede juni af med en lang tur til Bogense. Jo - tag ikke fejl, Baghjulets gruppe F klarer snildt en cykeltur på 80 kilometer, når blot tempoet er tilpas og selskabet i top.

aaretdergik Flangtur

Hårdt men Hyg'ligt i sommerferien var begge dele - hårdt og meget hyg'ligt. Arrangementet bragte Baghjulet en tur i lokalsprøjten.

aaretdergik haardhygligt

Vores Tour de Vestfyn forløb rigtig godt. Vejret holdt flot og deltagerantallet nærmede sig de 1400.

aaretdergik tdv

Vi fik besøg af Post Danmark Rundt og var i hjælpertøjet - vi benyttede også chancen for at cykle en tur på enkeltstartsruten.

I august kom MTB pigernes store dag - Kvinde MTB cuppens 5. afdeling blev kørt i Middelfart, hvor pigerne lavede et vellykket arrangement med 70 kvindelige MTB ryttere i aktion. Der er med sikkerhed aldrig set såmange kvinder på mountainbike, køre ræs på vores lokale spor. Der var store roser til Baghjulets piger (og deres hælpere!) for det flotte arrangement.

aaretdergik kvindmtb

I sensommeren inviterede Les alle klubkammeraterne til et lærerigt MTB teknikkursus - for der er heldigvis hele tiden medlemmer der tager initiativer, der får klubkammeraterne med ud påcyklerne. 

aaretdergik tekniktraening

Efter Dortes tur til Blåbjerg, donerede deltagerne klubtilskuddet til Knæk Cancer.

knaekcancer

Landevejspigerne havde en klubtur til Tour de Femme.

tourdefemme alle

Efteråret bød på fede udlands-cykelrejser med Baghjulet. Der var den uforglemmelige tur til Alsace med henimod 40 deltagere.

aaretdergik alsace

Og der var den årlige Harzen tur for mountainbikere - omkring 50 deltog. Deltagerantallet til Harzen turen er vokset meget og der bliver gjort en stor indsats fra arrangørerne (Bruno og Kim) for at bevare det sociale islåt, hvor grupperne mødes i frokostpauserne.

aaretdergik harzen

Dagholdet - som cykler flittigt hver onsdag - havde en efterårstur til Blåbjerg MTB - en lidt våd omgang, kunne vi senere læse her på hjemmesiden.

Det blev ikke den eneste VÅDE klubtur, det efterår ... Også turen til Alpetramp gav vand til de seje Baghjulere.

alpetramp vaad2

Vores nye sikkerhedsudvalg indbød til førstehjælpskursus for turledere og andre medlemmer - der er hjælp at hente, hvis nogen skulle få det skidt, som Børge på billedet herunder.

Sikkerhedsudvalget havde også en finger med i spillet vedr. den nye sikkerhedsvest, som tøjudvalget solgte ud af i efteråret.

forstehjaelp borge

December kom, med Cykeljul og vintercup og Jule MTB opgaveløb og om få dage cykler vi Champagneturen på årets sidste dag.

Vi vil vædde med, at vi har glemt en masse gode ture, som slet ikke er nævnt her. Men det har vi råd for: Vi opfordrer jer til at nævne jeres fedeste cykeloplevelse med Baghjulet i kommentarsporet herunder. Hvad tegnede DIT 2014 med Baghjulet???

Fra Webudvalget skal lyde: Et godt nytår til jer alle sammen og på gensyn i 2015!

Støt dem, der støtter Baghjulet