Melfar 24

Udgivet 07-10-2014, tags: Klubben | Melfar-24 | Udvalgsarbejde |

Som I nok ved, har Bianchi været sponsor for Melfar 24 i 4 gode år. Nu er kontrakten udløbet og Leo, Kaj og Thomas er gået i gang med at søge en ny sponsor.  I den forbindelse har de beskrevet løbet for mulige sponsorer. Herunder kan I læse teksten, som jeg i hvert fald synes beskriver vores løb rigtig godt:

 


"Melfar 24 er et 12/24?timers landevejscykelløb, arrangeret af Motionscykelklubben Baghjulet i Middelfart.

Det unikke ved løbet er at ultramarathon cyklister, semiprofessionelle cykelryttere, supermotionister og ganske almindelige motionister cykler side om side i en personlig kamp, hvor udfordringen går på at køre så langt den enkelte kan på 12 eller 24 timer.

Der tælles kilometer (ikke tid eller hastighed). Der køres omgange, hvorfor man ikke "sættes af" på samme møde, som til traditionelle løb. Man mødes døgnet igennem og er sammen, på ruterne og i start/målområdet. Af samme grund er løbet meget publikumsvenligt.

Det er den enkelte deltagers personlige udfordring og kamp mod sig selv. Alle, på alle niveauer, kan deltage. De seneste år er en 12 timers distance tilføjet samt mulighed for at køre hold?stafet.

Målgruppen er alle fra helt almindelige motionscykelryttere, som Baghjulets medlemmer er flest, til supermotionister og ultramarathon cyklister.

Det er Baghjulets ønske, at løbet skal appellere til cykelmotionister i alle aldre og af begge køn. Med ørene (og måske i takt med at ekstremsport er blevet mere moderne) er flere og flere ultramarathoncyklister kommet til. De første år blev der ikke hyldet vindere, men med de semiprofessionelle (sponsorbetalte) deltageres ankomst, opstod der et ønske om podie og vinderceremonier.

Historie

Løbet blev kørt første gang i 2004 og har de sidste mange gange været gennemført den første weekend i juni, i alt 11 gange. Det første år var der 54 deltagere. I de seneste 5?6 år har deltagerantallet ligget stabilt tæt på de 400.

Ideen om et 24 timers landevejscykelløb opstod hos Leo Jensen, som er medlem af Baghjulet, inspireret af det amerikanske National 24 Hour Challenge.

Melfar 24 blev i 2006 en del af den verdensomspændende organisation Ultra Marathon Cycling Association (UMCA) og er i dag også RAAM Qualifier løb (kvalifikationsløb til Race Across America). Fra den amerikanske præsident for RAAM har vi fået fortalt, at Melfar 24 nu er det største RAAM qualifier løb i verden. Vi har haft deltagere fra nationer som USA, Tyskland, Norge, Sverige, Slovenien, Frankrig, Italien m.fl.

Arrangement

Løbet er 100% båret af frivillige kræfter i Baghjulet - omkring 75 medlemmer deltager som frivillige hjælpere hen over de 24 timer. Selve løbsledelsen består af ca. 10 planlæggere, mens afviklingen af løbet involverer yderligere ca. 75 frivillige. Et eventuelt overskud fra løbet går til Motionscykelklubben Baghjulet, som har ca. 400 medlemmer.

Medie

Løbet har sin egen hjemmeside www.melfar24.dk (61.930 sidevisninger i perioden 1/5?31/7 2014). Løbets facebookside har pt. har mere end 1000 likes. Vi udsender 5?6 nyhedsbreve om året Vi sørger for at de lokale aviser holdes orienteret, så der kommer et par artikler om løbet får og efter afviklingen.

Annoncering i cykelblade har været varetaget af Bianchi de seneste 4 år. Vi mener det har givet en god synergi, at annoncerne har været en kombination af sponsorens produkt og vores cykelløb, så den model vil vi gerne fortsætte med Online cykelmedier. Der har været lavet bannerreklamer på feltet.dk og DCU?motion Sponsorat
Melfar 24 har et godt omdømme og omtales positivt i cykelverdenen. Løbet giver en god lokal og national eksponering.

Det er vores politik ikke at have flere sponsorer inden for samme branche."

www.melfar24.dk