MTB træning for kvinder

Udgivet 16-03-2013, tags: DGI | Kvinder | MTB | Træning |

Fire piger fra Baghjulet var med, da Fredercia Triathlon Team med Dorthe Jensen som initiativtager inviterede til Kvinde MTB træningsdag. Dorthe havde bestilt Henriette Vandt til at komme og træne os.

Henriette Vandt er 25 år, uddannet MTB instruktør hos DGI og kører til hverdag mountainbike i skovene omkring Holstebro.

 dame-mtb1

Billedet herover: Henriette ved foden af Hestebakken. Om lidt skal vi lære at cykle op af den. Mange kørte hele vejen op og flere gjorde det for første gang.

For vi startede i Madsbyparken

For vi startede nemlig dagen i Madsbyparken med forskellige øvelser og lidt tonseruter, for at holde varmen. Vejret var koldt, men ruten fast og tør, denne lørdag formiddag.

dame-mtb2

Billedet herover: Her er det Inger fra Baghjulet der øver sig i, at HOPPE med cyklen, hen over en forhindring.

dame-mtb3

Billedet herover: En balanceøvelse - "Jorden er giftig". Det gjaldt om at køre ind i hinanden, og få de andre til at miste balancen og sætte foden ned, og satte man foden ned, var man ude og måtte skifte til slalombanen. Sidste kvinde indenfor keglerne har vundet. Ikke nogen let øvelse for pæne piger, der ikke gerne kører ind i andre.

Kl. 12 gik turen til Fredericia Triathlon Teams klublokaler, hvor der var sandwich, saft og sodavand  og MTB teori. Bla. Så vi nogle DGI videoer, som viste lidt af den teknik, vi lige havde været ude at træne.

Men så kom sneen!

Mens vi så video, kom sneen, og da vi over middag begav os til Hannerup Skoven, for at træne på Fredericias nye 7 kilometer lange (såkaldte) begynderrute, kørte vi næsten i snestorm.

dame-mtb5

Billedet herover: øvelser i Hannerupskoven.

Herefter blev udfordringerne noget større.

MTB teknik er ikke let at lære, og det bliver bestemt ikke lettere i 10 cm sne. Men det gik under Henriettes friske vejledning og i selskab med 16 ligestillede kvinder, er det lidt lettere at kaste sig ud i det.

dame-mtb4

Billedet herover: Lene Vangsøe fra Baghjulet fører an ud af skoven. Træningsdagen er slut - nu skal vi hjem til kaffe og Dorthes hjemmebagte kage i klubhuset.

Det er fantastisk at opleve, hvad DGI gør for bedde cykelmotionen! Vi kan ikke undgåat se det der er rigtig mange tilbud til cykelmotionister både på MTB og landevej - gratis eller til meget rimelige penge. Og det selvom man slet ikke er medlem af DGI.

Baghjulet er ikke medlem af DGI - vi er medlem af DIF og DCU - men kunne man forestille sig, at man kunne ringe til DCU og booke en kvindelig træner, til at komme ud og træne MTB med en flok motionsdamer? Nej vel? Tanken er nærmest grinagtig. Jeg spekulerer på om DCU er ved at blive overhalet inden om af DGI på cykelmotionsområdet?

DCU SNAKKER om at gøre noget. DGI GØR det. Her har vores egen union noget at lære.

Fortjener en gentagelse

Jeg kunne godt tænke mig, at invitere Henriette Vandt en tur til Middelfart, så vi kunne få en lignende MTB dag til pigerne i Baghjulet og Henriette har allerede sagt, at hun hellere end gerne kommer.

Men så kunne jeg godt tænke mig, at se Henriette påen dag, hvor bøgen står grøn og vi IKKE skal cykle i 10 cm sne.

Stor tak til Dorthe og Fredericia Triathlon Team for en kanon god dag. Tak til Henriette Vandt for god træning. Og tak til alle deltagerne, for rigtig hyggeligt selskab på cyklerne.

 

Støt dem, der støtter Baghjulet