Alpenbrevet

Udgivet 14-03-2013, tags: Bjerge | Løbsberetninger | Udlandsture |

Som I måske ved er vi en flok Baghjulere, der har en passion for de store bjerge i Ötzthaler Radmarathon - det 170 kilometer lange bjergløb i Alperne, med 5000 højdemeter. Vi er flere Baghjulere, der har været heldige at komme med og har kørt løbet flere gange.

Der er rift om pladserne og deltagerbegrænsning. I nogle år, var chancen for at blive trukket ud størst, hvis vi tilmeldte os som samlet hold. Derfor oprettede vi "Team Lillebælt", som bestod af medlemmer fra Baghjulet og klubber i området.

Så heldig blev vi ikke i år. Team Lillebælt (hvor ingen Baghjulere iøvrigt skrev sig på i år) blev ikke udtrukket i første omgang.

Retfærdigvis blev flergangsdeltagende hold/deltagere sorteret fra, til fordel fra førstegangsdeltagere til dette helt unikke bjergløb. Måske får Team Lillebælt chancen igen næste år.

Men, hvad skal os der elsker udfordringerne i de store bjerge så sætte i stedet for?

Valget faldt på Alpenbrevet.

alpenbrevet1

Alpenbrevet er Schweizisk bjergløb som køres lørdag den 31/8. Her kan man vælge mellem 3 forskellige ruter: 131 km med 3875 højdemeter (Silbertour). 172 km med 5294 højdemeter (Goldtour) eller 276 km med 7031 højdemeter (Platintour).

Alpenbrevet har en deltagerbegrænsning på 2500 ryttere og har i princippet åbnet for tilmeldingen lige indtil 31/7, hvis pladser haves. Så skulle der sidde nogen derude, der fik lyst til at køre løbet, skulle det være muligt at nå med.

alpenbrevet2

Foreløbig har 11 danskere fået plads på startlisten - altså bla. jeg selv, Niels, Martin og Torben fra Baghjulet. Vi har valgt Platintours på 276 km.

Derfor samles vi i én bil torsdag den 29/8 og drager til Schweiz, for at køre dette udfordrende løb. Vi har lejet os ind på Hotel Sherlock Holmes fra torsdag til søndag.

Starten går samlet fra den lille by Meiringen, med kun 5000 indbyggere. Meiringen ligger i hjertet af Schweiz, omgivet af de tre berømte Alpepassager Brünig, Grimsel og Susten.

Og træningen er selvfølgelig allerede godt igang.

Du kan læse mere om Alpenbrevet på www.alpenbrevet.ch.

Hvis du har lyst til at høre mere om, at køre store bjerge, så spørg løs. Vi er flere, der gerne deler ud af vores erfaringer.

PS. Webmoster har vredet armen om på mig og jeg har lovet at fortælle mere om vores tur til Alpenbrevet her i vores elektroniske klubblad, til efteråret, når dette fantastiske bjergløb er godt overstået. Så mere følger.

 

Støt dem, der støtter Baghjulet