Fantastisk turleder seminar.

Udgivet 04-03-2014, tags: Turleder | turlederseminar |

19 "baghjulere" havde fornøjelsen at tilbringe en lørdag sammen med Jannik fra DCU omkring turlederens rolle.

turlederseminar14-A

Turlederen i Baghjulet leverer måske den største kerneydelse for mange af os medlemmer, nemlig at planlægge og afvikle en god tur sammen søndag og tirsdag.

Og hvad er en god tur ?

Hertil kan der være mange svar, men det vigtigste vi lærte som turleder er at informere bredt og dybt inden turen starter med tydelig info om hvor vi kører henad, længde, sværhedsgrad, forventet hastighed ved start, gennemsnit, evt. bakke spurter. Spørge ind til om der er nye medlemmer med og få dem parret med nogle af de garvede. Og der kunne sagtens føjes mere til, og det er netop vigtigt at vi inden turen før afstemt alle forventningerne, så alle får en god oplevelse og at vi kommer rundt mest sikkert. Vi har sikkert alle prøvet at komme til en træningsaften og meldt os til en gruppe og lige pludselig bliver vi bedt om at køre og får at vide at i dag kører vi til Jylland og så kører vi uden yderligere info. Chancen for at forventninger indfris bliver her mindre.

Baghjulet er også kendt for at være en klub med det sociale i højsædet og her kunne det være en ide, at inden vi kører, tager vi lige solbriller og hjelm af, så vi kan genkende hinanden. Det blev nævnt af nogle af de nye , at det kunne være en ide at der stod navn på ens hjelm, så det bliver lettere at genkende hinanden.

Kurset var godt planlagt med gruppeøvelser, incl. Psykologi, super forplejning. Jeg kan med sindsro sige at det ville være en god ide for alle at deltage i et sådant kursus når det tilbydes igen (husk det er gratis + sjovt), selvom du ikke ønsker at være turleder. Du vil være en bedre "Baghjuler" efter kurset. Til kurset hører også øvelser i klassiske discipliner såsom, rulleskift, paradekørsel og indfletning a la lynlys.

Så kom ud af skabet næste gang og spring ud som turleder, hjælper til turleder, eller bare en bedre cyklist.

Tak for kurset.

Leif Kristensen

turlederseminar14-B

Støt dem, der støtter Baghjulet