Årets gang i Baghjulet

Udgivet 29-12-2013, tags: Jul |

Cykelåret 2013 går på hæld. Vi kan se tilbage på et begivenhedsrigt år i Baghjulet - spækket med cykeloplevelser. Lad os se tilbage på et udpluk af dem:

I begyndelsen af februar var Baghjulet med til at markere 15 års jubilæet for VM i CykelCross som blev afholdt i 1998. Det skete med et jubilæums cross løb.

Først på året afholdt vi generalforsamlingen. Gruppe F løb med den velfortjente titel "årets Aktivitetspris 2013" og klubbens 30. pedaltramper blev kåret - der var stor applaus, da valget faldt på Michael Strandberg.

Michael Strandberg er en af flere nye udvalgsmedlemmer i Hærvejsudvalget og Hærvejsturen, den skulle i år finde sted 6./7. april 2013 . Op til turen var der tilbud om flere fortræningsture. De gik både til midt- og sønderjylland og nogle af dem blev en kold fornøjelse.

Vinteren 2013 var i det hele taget kold og den varede længe. Vi kørte ganske vist vintercupafslutning i flot forårsvejr, men vinteren kom tilbage. Midt i marts kørte 100 deltagere Melfar MTB i snestorm. Gudsåpasset var stadig lukket af sne den 7. april.

Guds� Sne

Dagholdet mødtes til morgenkaffe første onsdag i hver måned og arrangementet var så velbesøgt, at de var ved at sprænge rammerne i klublokalerne i Hyllehøj. Heldigvis for Dagholdet, flyttede vi i løbet af året til større lokaler på Naturcentret.

Dagholdet morgenkaffe

MTB By Night sæsonen sluttede på en kold og skyfri tirsdag aften sidst i marts.

Sidst i marts begyndte mange også at tænke på den forestående sæson. Hvad skal man spise, for at blive en god cykelrytter? PåStrib Skole var omkring 30 Baghjulere samlet til foredrag med Jesper Skøtt, som gav gode råd.

kostforedrag1

Marts og vintervejr var også rammen om turlederseminaret, der som altid var fuld af god debat og nyttig viden for de engagerede nye og gamle turledere.

turledersem 13kage

5 graders frost og sne, var vilkårene til sæsonstart 2013. Vores gamle formand Jan Rasmussen trådte af og blev begavet af klubkammeraterne.

taleforjan

En stor klub som Baghjulet må have sin egen pølse! Og når man tilmed har en lokal slagter som medlem af klubben, er det oplagt at gøre valget af Baghjulspølsen til en lille event. Det gjorte vi til sæsonstart, hvor 3 forskellige pølser blev prøvesmagt og bedømt.

Gruppe F tog sig af store cykeldag, holdt lappeaften og nød aktivitetsprisen, som de fik et par måneder før. Dagholdet holdt sommergrill og MTB'erne arrangede teknikaften.

Pigerne afholdt 2 kursusaftner på MTB hvor Henriette fra DGI kom og trænede os.

Baghjulerne deltog i mange forskellige spændende cykelarrangementer og fortalte hinanden om det her på hjemmesiden. Vi kunne løse om Gran Fondo, Vi Cykler til Landsstævnet, licensløbsdebutanter - både drenge og piger, der var kvinde MTB cup og meget mere.

Og Bianchi Melfar 24 holdt 10 års jubilæum, og fik en fantastisk løbsweekend fra det nye startsted i Strib.

Overalt i klubben, tog medlemmerne initiativer til gode cykelture. Flere spontane lange ture opstod. 

langtur

I juli holdt vi sommerferie og vi kunne læse om Baghjulere, der var ude på spændende cykelture - både hjemme i Danmark og ude i den store vide verden.

Hårdt men hyg'ligt blev kørt igen og det var begge dele - hårdt og hyggeligt.

Flere Baghjulere kørte Kongeetapen på årets varmeste dag - 3. august, med 33 graders varme.

Efter sommerferien var træningen i fuld gang igen og nu skulle mange cykelmål gennemføres. Pigerne kørte Hjerterdametouren og Tour de Femme. Mountainbikerne tog atter til Harzen og Alpen Brevet blev gennemført.

Og selvfølgelig sprøjtede tøjudvalget klubtøjet ud over disken. Og Tour de Vestfyn blev afviklet - igen.

Dagholdet tog på Picnic tur til Skamlingsbanken.

mtb lob fredericia louise

Louise fik en masse Baghjulere med til Hannerup MTB. Det var også Louise, der sammen med Inge og alle deres hjælpere, arrangerede et flot kvinde MTB arrangement.

Jan m.fl. lavede et vintercupprøveløb til os. Og vores nye startsted ved Naturcentret blev indviet og taget i brug.

nytstartsted2

I november bankede Nikoline et RAAM foredrag med Jan Larsen op og samlede 70 tilhørere i Vestre Skoles samlingssal.

Alle udvalgsmedlemmer og turledere var inviteret til tak-for-hjælpen-aften hos Comwell Middelfart, hvor underholdning og forplejning var helt i top.

Dagholdet fejrede Cykel-Jul og der var også julestemning til Jule MTB opgaveløbet 22. december.

Er du med endnu?

Så tak fordi du læste dig hele vejen igennem dette lille udpluk af cykeloplevelser i Baghjulet 2013! Man bliver helt forpustet - der skal en god kondition til, at følge med alt det, der foregår i Baghjulet.

2013 er slut - sidste cykeltur sammen bliver Champagneturen den 31. december. Dermed kan vi runde endnu et fantastisk cykelår af og sige GODT NYTÅR og på gensyn i 2014.

 

 

Støt dem, der støtter Baghjulet