Gruppe B

Udgivet 06-09-2013, tags: Gruppe-B | Træning |

anderledesNikoJeg vil gerne fortælle om en anderledes og rigtig sjov aften, som vi havde i Baghjulets gruppe B forleden.

Jeg mødte ved broen tirsdag den 3. september. 12 personer skulle med i gruppen -  jeg var eneste pige. Erik Pedersen var vores turleder i dag.

Erik startede med at byde os velkommen og sagde at i aften ville byde på en anderledes tur. Normalt cykler vi jo "bare" ture i Baghjulet. Sådan ville det ikke blive i aften.

Svingteknik

Vi kørte fra pladsen ved broen og ned til det gamle hospital, hvor vi skulle øve svingteknik. Erik fortalte først, hvordan vi skulle skære svinget, så man lukkede af for modstandere i et cykelløb. Han forklarede hvordan vi skulle sidde nede i hornene, så vi havde bedst styr på cyklen.

Vi kørte rundt og rundt og øvede svingteknik flere gange.

Balance teknik

Bagefter skulle vi øve balanceteknik. Det foregik på den måde, at vi kørte rundt i laveste gear og skulle prøve at vælte hinanden af cyklen ud at røre ved hinanden. Øvelsen var, at holde balancen og at klikke hurtigt ud af pedalerne. Det var rigtigt sjovt og vi havde"kun" 2 styrt.

Spurttræning

Derefter kørte vi ud på landet i et godt gruppe B tempo. Efter ca. 30 km var vi tilbage i Middelfart og Erik stoppede os ude i industrikvarteret og forklarede, at nu skulle vi øve spurt. Erik sagde, at det var en god idè at øve, for han syntes faktisk det kunne være helt farligt, når folk begyndte at ligge og køre skiltespurt.

Vi blev nu delt i 2 grupper. Jeg kom i gruppe med Jens Pasgaard, Bobby, Asbjørn, Jan Borges og Erik. Spurttræningen skulle foregå på Mandal Allè - her var ingen trafik den tirsdag aften. "Målstregen" skulle være en indkørsel længere henne.

Nu skulle vi aftale, hvem der kørte bagerst (Jan meldte sig). Vi skulle starte som et samlet felt og Jan skulle så åbne spurten bagfra, når vi var kommet ind på opløbsstrækningen. Vi andre måtte ikke spurte før Jan var kørt forbi. Vi fik forklaret, hvordan vi skulle ligge nede i hornene, så vi havde godt styr på cyklen og lidt om gearvalg.

Selvfølgelig vandt Asbjørn alle tre spurter i vores gruppe ;-)

Og så "ruller" vi af ... eller noget ..

Allersidste øvelse den aften (Og det er nu jeg er ked af, jeg ikke havde et skjult kamera monteret et eller andet sted på cyklen! Luk øjnene og se det for jer):

I det allerlaveste gear vi havde, skulle vi cykle fra hinanden alt hvad vi kunne -  Hold op - jeg grinede, så jeg næsten ikke kunne træde i pedalerne - vi så totalt åndssvage ud, som vi sad og hoppede i sadlen. Kadencerne blev målt til helt op omkring 175 og 205.

Mere af det, tak

Det var simpelthen så sjovt at prøve at få rigtig træning på sin cykel. Eller som Jens Pasgaard sagde: "Tænk at jeg skulle cykle 15 år i Baghjulet før jeg fik lært svingteknik".

Tekniktræning på racercykel? Cykelskole? Mere af det, tak!

Det blev til 50 kilometer med et snit på 28 km/t.

Tak for en rigtig god cykelaften til Erik og til de andre deltagere.

Støt dem, der støtter Baghjulet