Peak Break -etape 1-4

Udgivet 08-07-2013, tags: Bjerge | deltagerberetning | Etapecykelløb |

Klaus hansenKlaus Hansen fra Baghjulet er i disse dage nede og køre alpe etapecykelløbet Peak Break, (www.facebook.com/peakbreak)

Klaus har sendt løbsberetninger hjem. Dem kan I læse herunder (nyeste rapporter ligger øverst, så start læsningen fra bunden.)

Kommentarsporet er desværre lukket i skrivende stund, pga. spam - men forum er selvfølgelig åben, hvis du skulle have lyst til at skrive en hilsen til Klaus.

God fornøjelse:

 

 

 

 

Peak Break - etape 4 - Tirsdag, den 9. juli

"Godaften til jer alle...

Indledningsvis 1000 tak for den overvældende interesse for min tur herned. Det er jo helt vildt som jeg dagligt modtager alverdens mails og sms'er... :-)

1000 tak!

Så er 4. dag/etape vel overstået – og vi er nu halvvejs igennem Peakbreak 2013.

Dagen er gået super.... røg igennem de 121 km på 4 timer og 41 minutter. Så jeg er rigtigt godt tilfreds :-)


Se, nu forholder det sig sådan, at blot det at komme igennem Peak Break er en bedrift og så afgjort den overordnede målsætning for langt de fleste deltagere hernede inkl. undertegnede. Tider og placering er sekundært. Ja, for langt de fleste fuldstændigt ligegyldigt og langt de fleste aner ikke hvordan deres placering egentlig er. De glæder sig hver dag over at være kommet i mål og over at have gennemført endnu en etape.

Tro det eller ej – det gælder faktisk også for mig!!

Det aller vigtigste er, at komme med hele vejen rundt – alle 8 etaper gennemført og målsætningen er i hus :-)

Jeg har selvsagt et ønske om at gennemføre på "anstændig vis" og vil meget gerne ende i top 50 (hvis det overhovedet er muligt for mig), men målsætningen om at gennemføre overskygger alt andet, og der skal derfor disponeres efter denne målsætning. Så må tider og placeringer gå den ene eller den anden vej.....!

JEG SKAL IGENNEM!

Koste hvad det koste vil!

Når jeg skrive sådan, er det fordi jeg på dagens etape – netop gik for langt / for vildt til den – med det for øje, at jeg skulle avancere op i resultatlisten.

Denne satsning kostede mig et styrt – og min skulder er temmelig medtaget – med intet er dog brækket.

Jeg er her til aften blevet tilset af en sportslæge som har tapet mig op og ordineret mig / udleveret nogle neon grønne piller – der, som han siger, "nok skal få mig igennem løbet".

Men det kunne være gået grueligt galt....

Tro det eller ej – men fyren på billede nedenfor var også involveret i styrtet....

break peak armigips

Han slog skulder, arm, hofte og ben og kunne næsten ikke stå på det ene ben. Det gik noget bedre på cyklen, hvorfor han hoppede på den igen og cyklede de 47 km til målområdet. Her blev han tilset og det blev besluttet, at køre ham til nærmere undersøgelse på Hospitalet.

Han kom retur under aftens info-møde...... med benet i GIPS – HALLOOOOO !!!!!!

Alle rejste sig op og klappede ham hele vejen igennem salen og så fik han lov til at komme først ind til dagens Pasta Party.

Jeg ved, at meget er muligt og mærkelige ting sker, men dette var total uventet af alle. Ikke mindst af ham selv.

Det er ikke tatovering han har på armen –den er BLÅ af slaget!

Nå, men det hele har været lidt stresset her efter jeg er kommmet ind – grundet lægebesøg, et Hotel der ligger 8 km fra mål og startområdet ect..ect... Jeg beklager meget – men har jeg ikke mere internet tid og bliver nød til at gå på køjen – skal op kl 04.30 – der er start kl 07.

Jeg gør mig lige ekstra umage i morgen – både med Cyklingen og info.

Caio til jer alle

Klaus"

Herunder, et par stemninger fra dagen:

break peak vand
Afkøling

break peak glade

 Der holdes tilbage ved jernbanen. Jeg skal lige hilse at sige, at så blev der "vandet" i rabatten og det gælder både mænd og kvinder!

 

 

 

"Peak Break - etape 3 - mandag, den 8. juli

Hej alle sammen

Dagen i dag startede ganske enkelt ufatteligt godt.....!

Det var dagen hvor vi skulle køre en enkeltstart og som nævnt tidligere havde løbsledelsen meddelt, at denne etape var tillagt "lidt ekstra" hvilket vil sige, at etapen var udvidet fra 26 km / 1.500 hm – til 32 km / 2.200 hm.

Men grundet et uheld med en landbrugsmaskine i nat på ruten, var ledelsen nødsaget til at gå tilbage til den oprindelige planlagte rute!

Yesss.... DET var noget der løftet stemningen i startområdet her til morgen.. :-)

Jeg kan lige oplyse, at denne rute indgik i Giro de' Italia i 2010. Som det fremgår af grafen (03) starter etapen med ca 13 km / 550 hm asfalteret vej, derefter forsættes ind på en privat vej til toppen af Kronplatz – og hermed menes helt til toppen. De næste 13 km / 1000 hm foregår på en grusvej og i forbindelse med, at denne etape indgik i Giro'en i 2010 - blev denne del af etapen tilsat et bindemiddel og tromlet – så underlaget var fast til Giro feltet skulle bestige denne del. Der er intet gjort siden!

Dette medførte at vi tilbagelagde denne del i meget løst underlag – hvor de øverste 5-10 mm af belægningen var som at køre i perlesten.

Løbsledelsen har ved Infomødet her til aften undskyldt dette mange gange og betegnede dagen, som én af de mest uorganiseret etaper i Peakbreak's historie!!

Det var en meget dårlig oplevelse for alle deltagere og ingen kom op uden at stå af cyklen op til flere gange. Man kunne simpelthen ikke få så meget bid i underlaget og dermed fart, at man kunne tage svingende uden at sætte foden i jorden.

Men når det er sagt så er faktum, at jeg kom igennem, om end på en noget dårligere tid en forventet (2. timer og 4 minutter) – men det var lige for alle og ingen gennemførte i den tid de havde forventet.

Jeg fik en punktering på forhjulet ved 21 km – og for første gang jeg kan erindrer, fandt jeg dette uheld meget belejligt. Så fik jeg lige lejlighed til at få strukket kroppen ud og få pulsen lidt ned igen ... Der må være flere der havde samme behov, for ikke mindre end 2 stod af cyklen for at hjælpe til – så det endte faktisk med, at jeg til sidst bare stod og holdte hjulet mens de 2 pumpede det på skift – dejligt :-)

Etapen var for øvrigt den eneste uden servicevogn. Der var ganske enkelt ikke plads på ruten.

Jeg har ikke set dagens resultatliste, men der er ingen tvivl om at jeg har en del jeg skal have indhentet de næste par dage.

Jeg vil undtagelsesvis ikke give en vurdering af dagens etape. Den høre til under MTB afdelingen ;-)

Min egen præstation vurderer jeg til et lille 4 tal – det gik sgu ikke specielt godt ...

Herunder, et billede af dagens massage. Sådan en type massage har jeg ikke prøvet før jeg kom herned. De sætter sugekopper på for at fremme blodcirkulationen i nakke og skuldre. Bedst af alt: Det virker, men ser noget komisk ud!

 peakbreak massagejpg

Slut herfra Bruneck (som for øvrigt ligger i Italien – har jeg fundet ud af her til aften. Nu har jeg været her i over et døgn og troede jeg var i Østrig!!!)

Godnat herfra
Klaus"

 

 

Peak Break - etape 2 - 7. juli 2013. 189 km, 3.100 hm

"Hej igen ...

Det er søndag aften. Klokken er ca. 22 og jeg er på vej i seng.....!!!

Der bliver ingen problemer med at falde i søvn – det er helt sikkert.

Det var dagen hvor vi skulle hen over 3 bjerge – sluttende med opstigningen til Falzeregopass / Valparolapass – en stigning der starter efter 126 km og slutter ved 146,5 km - i alt en etape med godt og vel 3.100 hm og 193 km.

Efter gårdagens oplevelse var det ikke uden bekymring jeg stillede til start kl. 07 her til morgen. Man skal for øvrigt indskrive sig til etapen allerede 45 minutter før start, så jeg var allerede i startområdet kl. 06.15. Det var nu overhovedet ikke noget problem, at jeg skulle tidlig op – gårdagens oplevelser gav mig mange vågne stunder natten igennem – og klokken 04.30 valgte jeg at stå op og lade lidt op med en kraftig gang morgenmad...... det skulle i hvert fald ikke være manglende "brændstof" der skulle vælte mig omkuld i dag!!!

Nu har jeg gennem de sidste 6 – 8 uger spist så meget laks – at jeg var begyndt at udvikle skæl på kroppen, spist så meget kylling, at der på det nærmeste var begyndt at vokse fjer ud på ryggen af mig – og slutteligt, spist så meget salat og frugt at jeg har skidt grønt – jeg ved ikke hvor længe......

Og så kommer man herned til en typisk gang Østrigsk morgenmad bestående af lyst brød og ost samt alt det andet kedelige, de sædvanligvis serverer hernede..... det virker altså lidt grotesk, når man nu har spist så fornuftigt (kedeligt) op til løbet, at man så ikke får en særlig god og nærende kost, når man nu endelig skal til at yde maksimalt!

Underligt!!!

Jeg må sige – dagen er gået over alt forventning.

klaus hansen peakbreak

Jeg har haft det fint, disponeret godt og kom i mål efter godt og vel 7 timer. De har oplyst hernede, at løbsdeltagere i min aldersklasse og i god form skal påregne en gennemsnitshastighed på ca 25 km/t – så jeg havde en forventning om at gøre det på lige under 8 timer – men kommer altså ind efter 7 timer og 3 minutter.

Der var dog lige en ubehagelig overraskelse på dagens etape (det er der altid!): Hvis I lige ser godt efter på grafen over dagen rute – så prøv lige at lægge mærke til den lille ubetydelige stigning der kommer efter 177 km og slutter ved 180 km.... en ganske lille ubetydelig forhindring, når man nu ser ruten i sin helhed og den blev ikke nævnt med et eneste ord under rute informationen i går aftes....

DET BURDE DEN!!!!

250 hm på 3 km og så på det tidspunkt i løbet, hvor man faktisk kører rundt med den overbevisning, at nu er man "Home Safe" !?

Men for at det ikke skal være løgn, så kommer der yderligere en kraftig stigning op til mål 2 km / 200 hm.... så er det man tænker – Hvorfor nu det?

Eneste positive ved den stigning var, at nu er dagen endelig slut!

Alt i alt syntes jeg, at jeg er kommet godt tilbage i løbet (jeg ved det kan vende mange gang endnu – og gør det sikkert også), men det var vigtigt for mig i dag at få en god oplevelse – og det fik jeg.

Jeg er rykket op til en placering fra nummer 48 til 27 i min klasse – og en placering all-over som nr.43 - så må vi se hvor længe det holder. Det skal dog retfærdigvis siges – at der er et mega tidsgab mellem nr. 1 og så mig – vel sådan ca. 2,5 timer efter blot 330 km.

Vinderen i dag kom vist hjem på lige under 6 timer....

Og dagen i morgen vil helt sikkert øge tidsforskelle betragteligt. Som nævnt tidligere har de øget enkeltstarten i morgen fra 26 km til 32 og tillagt yderligere 700 hm så vi når op på ca 2200. Vi slutter efter den tillagte omvej som planlagt på Kronplatz med stigningsprocenter på helt op til 26% på "løst underlag" som de udtrykker det.

Dagens vinder oplyste ved præmie overrækkelsen her til aften, at han påregner at komme i mål efter 1 time 5 minutter. Jeg regner med at bruge 1 time og 45 minutter! Men han ser altså også fit ud - ligner Kragh brødrene (red.: fra MCC)  og vejer ikke mere end mit ene ben? Og så er han vel maks. 22 år gammel.

På en skala fra 1 – 10 ( hvor et 5 tal svarer til Grejsdals løbets 200 km rute ) vil jeg anslå dagen etape til en 7'er.

Min egen præstation er til et 5 tal (middel - men heller ikke mere.).

Nå, sengen kalder – jeg vender frygtelige tilbage i morgen....

Hold skansen til vi ses – og rigtig god ferie til alle jer, der netop nu er påbegyndt denne ?

Caio

Ham Selv"

 

 Peak Break 2013 - 1. etape - 6. juli 2013. 122 km, 2.200 hm.

"Så er første dag vel overstået.... :o)

klaus hansen peakbreak2

Om end jeg havde forberedt mig på ruten, set den igennem op til flere gange og nået til den konklusion, at denne etape (sammenlignet med de kommende dages udfordringer) var at betragte som en Warm-Up tur – ja, nærmest en "Walk Over"...

Jeg blev klogere – meget klogere og det på den hårde måde!

Ingen etaper i Peak Break er en "Walk Over" og Løbskomiten har uden tvivl gjort sig mange og seriøse overvejelser i deres turplanlægning.

Jeg kom sådan set rigtigt godt fra start og de første 85–90 km gik super.

Jeg holdte mig tilbage, fandt en god og homogen gruppe med en del Østrigere og Italienere, alle i min aldersgruppe (sådan så de i hver fald ud) og kørte faktisk med overskud og måtte flere gange beherske min lyst til at give den fuld hammer ...

Da vi ramte den sidste stigning (som starter ved 80 km) og grundet tillæg til etapen - slutter ved 119 km – kom jeg rigtigt godt ind på den og fandt et godt tråd. Jeg undrede mig dog ret hurtigt over, at jeg pludselig var alene. Foran den gruppe, jeg havde kørt med siden vi passerede 35 km!

Efterfølgende fandt jeg ud af årsagen – på den hårde og ubarmhjertige måde ... Stigningen fra 80 til ca. 95 km er med på ca 7% - så det er bare at finde et tråd og så holde på – det koster selvsagt lidt på kræfterne – men der er jo' heller ikke så langt hjem!

Eller rettere, der var faktisk langt hjem skulle det vise sig - for ved 95,5 km drejer man ind på det egentlige stigning – 24 km / 34 hårnålesving + det løse... og en gennemsnitlig stigningsprocent på 10% og i lange perioder (sådan føles det i hver fald) mellem 12 og 15 %....

Og pludselig var hele gruppen samlet igen – og hurtigt igen – splittet – med mig som bagtrop!!!

Jeg tænkte – hvem fanden har startet det Betonværk op i mine ben....Fuck der var krise..og den varede til 4 km fra toppen. I lange perioder lå jeg og kørte mellem 7 og 10 km/t – vel og mærket - mest 7 – 8 km/t....

Jeg blev faktisk lidt rystet – og så i korte glimt hele løbet gå i opløsning for mig, måneders målrettet træning og forberedelser ... spildt til ingen verdens nytte.

Det viste mig med alt tydelighed, at man skal have respekt for dette løb... tænke sig om og køre med omtanke.... og ikke alene køre efter ens ben og fornemmelse – men i høj grad også efter hvordan de "lokale" kører og disponerer deres kræfter.

Såre logisk ...

"For fanden, Hansen – de bor her jo'! Hvad tænker du på!"

Ja,  sådan har jeg tænkt meget og mange gange i dag :-)

Nå - men jeg kom hjem i tiden 4. timer og 37 minutter, hvilket faktisk er helt ok og lige nok til at holde mig i top 50.

Vi er 201 startende i løbet, så der har været mange lokale "efter - tilmeldinger".

Dagens vinder rykket igennem på 3. timer og 43 minutter!

På en skala fra 1 til 10 vil jeg vurdere dagens etape til en 7'er ... grundet den umanerlige modbydelige stigning sidst på etapen.

Min egen præstation vil jeg give et 5 tal – men decideret dumhed skal straffes hårdt, derfor fratrækkes 3 point – så det må blive en 2'er :-)

Så kan det næste kun blive bedre i morgen.

I morgen er der start kl. 07 – så jeg skal tidlig op. Ydermere skal vi skifte hotel så alt bagagen skal stå i receptionen kl. 06 – så jeg vil slutte herfra i dag.

Hilsen
Klaus Hansen"

Støt dem, der støtter Baghjulet