Vi cyklede til Esbjerg

Udgivet 05-07-2013, tags: DGI | klubture |

Middelfart - Vejen - Esbjerg - eller som turen retteligt hed: "DGI vorespuls.dk cykler til Landsstævnet 2013" blev kørt 4/7 og 17 Baghjulere deltog.

Starten gik fra Naturcentret i Middelfart ved 9 tiden. De godt 30 deltagere fra DGI Fyn skulle cykle til Vejen, hvor vi skulle mødes med andre DGI regioner, og derfra cykle sammen til Esbjerg hvor DGI Landstævnet 2013 havde åbningsaften.

Vi blev opdelt i 2 grupper - en, der bestod af alle os Baghjulere + nogle cykelryttere fra midtfyn og en gruppe der blev døbt "Mathilde holdet" og som hovedsageligt bestod af en flok unge piger påalmindelige tourcykler. Denne gruppe blev Carl Ove og Ivan "runnere" for. Mere om deres tur senere.

Vi fik en stille og rolig og meget hyggelig tur til Vejen, hvor de ca. 200 deltagere samledes. I Vejen Idrætscenter fik vi lækre frokostsandwich indenfor i kantinen, frugt, kage og vand - og en hel times pause. (Ib mistede en fortand i sin sandwich. Stakkels Ib, måtte lægge ryg til drillerier, på den bekostning. "Gav du den lige en tand ekstra, Ib?")

Efter frokost forsøgte arrangørerne at dele alle deltagerne op i nye grupper på tværs af hold og regioner. Vi kunne vælge mellem hastighedsgrupper på 20, 22, 24 eller 30 i snit og DGI stillede med turleder.

Det var en anelse kaotisk - grupperne blev meget store. Vi ville nu helst fortsætte i den gruppe vi kom i - så vi samlede hele gruppen sammen og lagde os lige bag "hold 30", fast besluttet på, at holde sammen til Esbjerg med 27 km i snit.

Vi fik også nogle nye ryttere med i gruppen og blev en stor flok på omkring 25, med en følgebil bag os.

De nye ryttere (som var cyklende fra bla. Silkeborg og Horsens) trak godt fra og gav lå oppe foran og det lykkedes fint at holde sammen på gruppen. Dem der havde brug for det, blev pakket ind. Nogen var oppe og skubbe til deres grænser i dag - en kørte sin til dato længste tur nogensinde.

Turen blev kørt i bedste Baghjulsånd.

Til alt held, havde Niels Petersen lagt ruten ind i sin Garmin, for vi havde ingen DGI turleder med. Niels var turleder på hele distancen.

Vi fik en rigtig god tur til Esbjerg - nu med lidt højere hastighed, så der var lidt mere udfordring på .

120 kilometer stod der på tælleren, da vi nåede frem.

cyklertilesbjerg politimand

Jan Vestergaard (yderst til højre i billedet herunder) takkede for turen og vendte straks cyklen og cyklede direkte tilbage til Bogense, hvor han kommer fra. Respekt!

cyklertilesbjerg imaal

I Esbjerg var byen i feststemning og vi fik en flot, flot modtagelse i Vorespuls.dk teltet, hvor vi blev modtaget med klapsalver, vand og en snack. Vores cykler blev parkeret i et område, der (efter sigende) skulle være overvåget.

Vi fandt et bad og mens jeg (der var ene høne i gruppen) havde god plads i damernes omklædningsrum, havde drengene vist trængsel under bruseren. Efter badet fik de deres  ØL og vi gik til spisning, hvor alle deltagerne var samlet i "dans-og-musik-teltet".

Her ventede der os rigtig god mad, øl, vin og vand og nok af det hele. Stemningen var høj. Claus Moser afslørede, at han var gammel balletdanser og bød mig op til dans - men nej tak. Benene var ikke gode mere ;-)

Det blev en hyggelig afslutning på en rigtig god cykeldag.

Jeg oplevede lidt rod omkring ruter og gruppeopdelinger, men jeg tror DGI gjorde deres bedste og de var meget søde og gæstfrie. Jeg synes vi fik meget for de 298 kr. vi gav for arrangementet.

Jeg håber, at alle kom godt hjem.

 

Helle Stougård

Støt dem, der støtter Baghjulet