Årets Pedaltramper 2023

Udgivet 14-03-2024, tags: Årets-Pedaltramper |


Et kæmpestort tillykke til Dorte Schmidt, som i aftes ved Generalforsamlingen blev kåret til Årets Pedaltramper 2023. Her kan I læse bestyrelsen begrundelse for, at kåre Dorte:

 

I en tid, hvor det er nemt at lave små private facebook-grupper med ligestillede at cykle sammen med, så brænder Dorte for motionscykling og fællesskab i en cykelklub! Hun møder stabilt til træning i Baghjulet tirsdag og søndage og er også altid frisk på en torsdags-tur med sved på panden. Arrangeres der en ekstratur, f.eks. en lang lørdagstur, en gravel tur til et løb el. lign. så er Dorte altid frisk og tager med.

Hun er også meget ofte den, der tager initiativet.

De seneste mange år, har Dorte bakket op om Baghjulets ture. Vi nævner i flæng:

  • Hun var med i Toscana, hvor hun også påtog sig en turlederrolle i gruppe D. Her kæmpede hun sig op af ikoniske bjerge - uden at pive.
  • Hun tog med til Korsika – som den ene af kun 2 kvinder (og hvor de 2 kvinder i øvrigt var de eneste 2 repræsentanter for gr. D!). De andre blev væk - Dorte kom! Her kæmpede hun sig med over de vildeste bjerge, og lod sig ikke slå ud over at være den sidste oppe! 
  • Hun var med i Provance og kastede sig ud i alle de udfordringer, der bød sig der. Og hun bidrager altid til den gode stemning. Når Dorte er på tur, så deltager hun i programmet alle dage – hun tager sjældent ”fridage” eller ”shoppedage” når hun er på cykelferie. Hun kommer for at cykle.
  • Hun har været med på Mallorca i en årrække. Hun har tilmed de seneste år stået for Mallorca turen. Hun tager tâten som arrangør på sig. Hun gider – i en tid, hvor mange ikke gider mere.
  • Hun tager mange initiativer i gr D – om ekstra ture, lange ture, ting vi skal ud at opleve på vores cykler (f.eks. Tour de Storebælt, Odense-København, Kaffegrums og Gravel med DGI, dameløbene til Tour de Femme og Hjertedameturen, Tour de Vestfyn  o.m.m.) Når hun melder sig til noget, inviterer hun altid sin klubkammerater med, i stedet for bare at gøre det selv.
  • Hun tog med på Baghjulets første Graveltur til Harzen (igen som den ene af kun 2 kvinder) og hun kæmpede sig igennem terrænet og vandt kæmpestor respekt i sin gruppe.
  • Hun er en af de få kvinder tilbage i Baghjulet, der stadigvæk cykler Vintercup. Her har hun været med i en årrække.
  • Hun er sikker deltager på Gravel-søndagene.
  • Hun startede i klubben for mere end 10 år siden på MTB og deltog i mange teknik-kurser og træningsarrangementer. Hun har kørt landevejscykel i alle årene. Nu er gravel kommet i vælten og selvfølgelig kaster Dorte sig også ud i den disciplin.

Dorte er aktiv i klubben. Hun påtager sig frivilligt arbejde og bliver en del af organisationen.  Hun er med til at drive klubben. Hun er social og inkluderende. Hun trækker cykelaktiviteterne ind i klubben, i stedet for at lægge dem udenfor klubben i private regi eller i små lukkede fora. Hun inviterer andre til at komme og være med. 

Ikke alene møder hun stabilt til træning 2-3 gange om ugen. Hun påtager sig stadig turleder-rollen i en tid, hvor alt for mange ikke gider den mere.

Hun er gået ind i bestyrelsen (og blev genvalgt igen i aftes) Her går hun i gang med sin 3. periode. Hun har være revisor i klubben. Hun arbejder aktivt for kvinde-cykling. Opfordrer kvinder til at komme og være med. Hun tager initiativ. Da hun blev spurgt om hun ville være med til at lave DGI Damecykling i anledning af Tour of Scandinavia, så siger hun straks ja. 

For Dorte siger altid ja, når det drejer sig om, at komme ud at cykle.

Dorte har det ikke nødvendigvis nemt på cykel. Hun er kvinde i en mande-domineret sport. Hun er en fighter! Dorte er SPRINTER. Hun er stærk som en okse, når hun trækker ud af lige landevej og hun kan cykle sig til en rigtig god udholdenhed. Det ”skræmmer” hende ikke, at det er svært. For hun elsker at cykle. 

Og hun VIL cyklingen i foreningsregi.

Dorte er et forbillede!

Vi føler os meget privilegerede over at have Dorte i vores cykelfællesskab.

Hjerteligt tillykke med kåringen til Årets Pedaltramper.

 

Bestyrelsen