En tur til Cykelbanen

Udgivet 27-11-2023, tags: Gruppe-C |

Søndag den 19. november tog en flok Baghjulere på tur til Odense Cykelbane. Jan Ager stod for arrangementet, som kom i stand efter Gruppe C's sæsonafslutning, hvor der var stemning for en tur.

Leo E. Jensen var en af deltagerne. "Tørvejr, ingen vind, 0 m/s og kørsel i slipvind tre ud af fire omgange 👍. Hvad mere kan man ønske sig på sådan en regnvejrsdag", skriver Leo om turen og tilføjer en stor tak til Jan Ager for at arrangere dagen og gøre det muligt at prøve denne cykeldisciplin.

 

 

Om Banecykling

"Set ude fra kan banecykling virke skræmmende og farligt. Sådan behøver det ikke at være." Det kan man læse i "Bogen om Cykling - Praktisk træningshåndbog til alle cykelmotionister" (Den har du nok stående i reolen, ikke?). Her kan man læse, at der er en række fordele ved banecykling. F.eks.:

  • Det foregår i kontrollerede omgivelser og er en sikker måde at opøve de færdigheder, en god cykelrytter skal have i enhver disciplin - ingen trafik eller andre trafikanter kommer på tværs.
  • Banecykling opbygger styrke, da de fleste af løbene er udbrud og kræver aggressiv og beslutsom kørsel
  • Trænerne kan holde godt øje med rytterne og vejlede
  • Cykling med andre ryttere hjælper med at udvikle takiske evner. 

Af den grund kaldes banecykling i bogen for en sikker introduktion til cykelsport for børn. Banecykling giver unge cykelryttere - og sikkert også gamle - frihed til at klø på og udvikle fart og teknik. "Vær ikke bange", slutter forfatterne Guy Andrews og SImon Doughty. "Det er rigtig sjovt!".

Leo Jensens Strava-registrering viser her, at han kørte 1 time og 3 min. på banen og nåede 34 km. Der ser ud til at have været god fart på Leo's banecykel.

 

Støt dem, der støtter Baghjulet