MTB tur til Bjerre Skov

Udgivet 07-05-2023, tags: MTB | Skoven |

I dag fandt den første af sommersæsonens i alt 5 "ud-af-huset" MTB ture sted.

Søndagstræningen flyttede til Bjerre Skov, hvor vi kørte på det 15 km lange MTB spor.

Tak for den flotte opbakning - godt 20 Baghjulere deltog i denne, vores første fællestur for gruppe M. Vejret, humøret og selskabet var i top. 

Vi kørte opdelt i 3 hold: "De Nørdede", "De hurtige" og "De hyggelige" - der var noget for enhver smag.

Tak for fælles indsats - alle bidrog til, at det blev en succesfuld tur.

Næste fællestur ud af huset finder sted 4. juni med DGI instruktør.

Nærmere information følger.

 

 

 

Fakta om sporet i Bjerre Skov

Et af Danmarks bedste mountainbike-spor finder du i det kuperede og skovklædte landskab i Bjerrelide mellem Horsens og Juelsminde. Mere end 15 kilometer spor af varierende sværhedsgrad gør ruten til det perfekte valg for både begyndere og øvede.

Sporet, der løbende udvides, er mere end 15 kilometer langt og har mere end 550 højdemeter. Der er god skiltning af ruten, som er gradueret efter sværhedsgrad. Det er let at finde rundt på sporet – du farer ikke vild.

Der er tre forskellige spor af varierende sværhedsgrad. Det blå grundspor er 10 kilometer langt og byder på 250 højdemeter. Her kan alle være med – den bør kunne køres af alle på en mountainbike, selvom terrænet kan gøre den krævende. Den blå grundrute er oplagt for begyndere og familier, hvor børnene skal introduceres til sporten.  

Fra den blå grundrute er der en rød og en sort sløjfe. Det røde og sorte spor er mere krævende end det blå. Den sorte rute er den mest udfordrende af disse. Den byder på flere stejle nedkørsler og særligt vanskelige udfordringer, der kan være farlige, hvis man ikke er en erfaren mountainbikekører. Vær derfor opmærksom og afstem hastighed efter forholdene.

Både den røde og sorte rute leder tilbage til den blå grundrute.

Kilde: Kystlandet.dk

 

Støt dem, der støtter Baghjulet