Dagholdet på Troldetur

Udgivet 14-10-2022, tags: Dagholdet |

Onsdag, den 12. oktober gav Knud Erik gav os en god oplevelse på vores tur med Dagholdet. Bla. kom vi forbi Børkop Vandmølle af små grusveje, videre ud på en eng og - BUM - der var hun! Troldkvinden, er har skabt fred mellem de to vandmøller i området.

Trolden er skabt af kunstneren Thomas Dambo. Han er kendt verden over for sine store kunstprojekter, udført i genbrugsmaterialer. Kunstnerens troldeskulpturer er opført i mere end 10 lande og er forbundet i det store eventyr: ”The Story of the Little People and the Giant Trolls”, som kunstneren selv har skrevet. Ifølge Thomas Dambo har troldene til formål at få folk ud af byerne, ud i naturen og udforske den og samtidigt fortælle historien om vigtigheden af at beskytte Moder Natur.

Det forlyder, at troldene har slået besøgsrekorder over hele verden og flere medier som National Geographic, Lonely Planet, BBC og Chicago Tribune har omtalt Thomas Dambos arbejde med troldene.

Alle troldene har et navn. Trolden i Børkop hedder Ene og hun har gået rundt i området og fundet en meget stor flad og perfekt rund sten med et hul i midten. Ene er overbevist om, at det er en magisk sten, som hun kan se fremtiden igennem.

Du kan cykle ud og finde flere trolde på dette Trolde-kort.

Tidligere har Møllerne kæmpet om vandet i åen, men nu et det slut.

Tak til Knud Erik for en dejlig onsdagscykeltur.

 

Keld Andersen