Mindeord

Udgivet 29-09-2022, tags: dødsfald |

Mindeord

Mindeord om Arne Wind Hansen – Medlem af Baghjulet siden 1996.

Arne Wind Hansen er gået bort, efter kort tids sygdom. Arne Wind Hansen var medlem af Baghjulet i mere end en generation og var et aktivt og fremtrædende medlem, der var med til at drive klubben i mange år. Han deltog i udvalgsarbejde, bla. som ”pedel” i vores klublokaler de første år vi havde sådan et. I de senere år cyklede i gr. D, E og på Dagholdet. Arne var turleder i årtier og var hjælpsomheden selv. Hvis det var Arne der tog imod nye medlemmer, kunne man være sikker på de fik en god og tryg introduktion til motionscykling i Baghjulet. Han lavede lappe-kurser, teknikkurser og tilbød sig om lang-tur turleder, når damerne i Baghjulet skulle træne til Tøserunden. Han var med på Baghjulets lange tur fra Nordkap til Lillebælt i 2007.

Jer der kender Arne ved, at han formåede at holde sig i gang på cyklen indtil sygdommen blev svær og gjorde det umuligt at fortsætte.

Men hvorfor ikke mindes Arne, ved at give ham ordet her på Baghjulets hjemmeside? Her kommer Arnes præsentation af sig selv – artiklen blev bragt i Klubbladet i oktober 2006:

44.000 kilometer i sadlen

Cykelglæder ude og hjemme

Oktober 2006

 

Jeg hedder Arne Wind Hansen. Jeg er født den 4. september 1943. I hele mit voksenliv har jeg boet i Middelfart, hvor jeg har været ansat i flere forskellige firmaer som smed og maskinarbejder. Nu er jeg gået på pension og har dagens timer til min egen rådighed.
Det er 10 år siden jeg mødte Martin Kristoffersen for første gang. Han og jeg kom til at snakke om cykling. Det lød godt. Martin syntes jeg skulle prøve en tur med Baghjulet.

Det gjorde jeg. Det blev den forfærdeligste cykeltur jeg nogensinde havde været med på. Jeg havde hverken cykelbukser eller handsker - men dog en cykelhjelm. 

Jeg blev nu alligevel overtalt til at prøve igen, denne gang i en anden gruppe. Det gik meget bedre.

Nu købte jeg en god cykel og noget praktisk cykeltøj. Jeg blev rigtig godt kørende og nu blev det ligefrem sjovt.

Jeg er turleder i gruppe D, som er den helt rigtige gruppe for mig - det er her alle talenterne starter. 

Nu har jeg cyklet i 10 år (artiklen er fra 2006). Det er blevet til 44.000 kilometer og mange dejlige cykeloplevelser. Udover de daglige ture herhjemme sammen med Baghjulet, har jeg cyklet ved Gardasøen. En rigtig spændende tur med mange bjerge. 
Næste år deltager jeg i Nordkap - Lillebælt turen, hvor vi skal cykle hjem til Middelfart fra Nordkap. Det bliver en meget lang og meget spændende tur. Nordkapgruppen har haft flere træningsture sammen. På den seneste tur blev hastigheden sat ned på et passende leje - så nu glæder jeg mig til en rigtig god cykeloplevelse.

Inden længe tager jeg en tur til Frankrig. Vi kører af sted 3 mand i privatbiler med cyklerne i ”bagegerummet”. 

Heldigvis er der også masser af dejlige cykelture herhjemme. En gang imellem cykler jeg sammen med min kone, og ofte tager jeg en tur alene. 

For der findes ikke noget bedre, end en cykeltur i godt vejr og i godt selskab. Det skulle da lige være, at komme hjem igen. Til et brusebad, en god frokost og en kold øl - og min kone Ina, som bakker op om mine cykelture og altid byder mig velkommen hjem igen.

Arne Wind Hansen

 

 

Æret være Arnes minde.
Arne begraves fra Middelfart Kirke, onsdag den 5. oktober kl. kl. 11.00

Støt dem, der støtter Baghjulet