Staurby Skov sporet

Udgivet 29-04-2022, tags: MTB | Staurby-Skov |

I morgen trækker Baghjulets MTB'ere atter i arbejdstøjet. Nu tager de hul på teknikbanen. Her i første omgang skal der bygges starbakken, samt en drops linie og en berms linie.

Siden Middelfart Kommune overtog Staurby Skov i 2016 har frivillige mountainbike-ryttere fra Baghjulet og Middelfart Cykle Club i samarbejde med kommunen skabt, vedligeholdt og udbygget de 3 spor i skoven. Først blev det blå sport anlagt. Senere kom det røde og det sorte spor til. 

Det 5,6 km lange blå spor snor sig rundt i den varierede skov, gennem pyntegrønt, bakker og bøgetræer. Det blå spor er det lette spor, som kan køres af alle, der har lidt grundlæggende MTB færdigheder. Der er ingen stejle bakker og vanskelige sving. Sporet er ensrettet og retningen angives af blå pile.

Det røde og det sorte spor er for de øvede og erfarne MTB ryttere. Her stilles der krav til teknik. Især det sorte spor er for de meget øvede, for her udfordres man endnu mere på teknik og MTB-evner. De røde og de sorte spor er ikke så lange som det blå spor. Man kan køre det røde og det sorte spor som supplement til det blå spor, eller blot tage dem i korte bidder.

Staurby Skov sporet er åbent for alle, blot skal vi vise hensyn og være opmærksomme. Kommunen kommer med nogle gode råd på på deres side:

  • MTB-sporene er beregnet til cyklister, så en cyklist forventer ikke altid gående eller løbere på sporet, selvom det er helt i orden. 
  • Du må cykle på alle stier i skoven, som er egnede til almindelige cykler. 
  • Det er dog ikke tilladt at cykle udenfor stier og spor, da vi skal værne om natur og kulturarv. 
  • Tilpas kørsel efter forholdene. Vær opmærksom på løs grus og jord. 
  • Kør roligt når du møder andre, hils og brug evt. ringklokken 
  • Du kan cykle på sporet hele døgnet. Lygter er tilladt. 
  • Cykelhjem er påkrævet.
  • Parker din bil på P-pladserne i skoven.


Og nu er tiden altså så kommet til udvidelsen med den dedikerede teknikbane, hvor MTB-rytterne kan øve hop, sving og berm, på alle niveauer. Det er dele af denne teknikbane, som sporarbejderne nu går i gang med. 

Alle, der har lyst til at bidrage til arbejdet, kan melde sig ind i fællesskabet og være med til at vedligeholde og udbygge MTB-sporet i Staurby Skov. Det gælder uanset om man er medlem af en af byens cykelklubber eller blot cykler for sig selv. Alle kræfter er velkomne. Følg med i facebook-gruppen Staurby Skov-sporet

Heldigvis plejer tilslutningen til spordagene at være god og der er garanti for hyggeligt samvær om arbejdet, lige som der altid bydes på lidt forplejning til de arbejdende (husk derfor tilmelding).

 

 

/MTB udvalget

Støt dem, der støtter Baghjulet