Harzen 2019

Udgivet 01-10-2019, tags: Deltagerberetning | Harzen | MTB |

I år er det 10 år siden Baghjulet var på tur til Harzen for første gang, og turen gik denne gang til et nyt hotel i en ny by. 

Vi havde reserveret et lille hotel med plads til 30 personer i Byen Bad Sacha. Da de 30 pladser ikke dækkede behovet, var der 6 medlemmer der boede på et nærliggende hotel.

harzen2019

Fredag

Fredagens tur var Kongeetapen og der var som sidste år mulighed for at vælge en kort og en lang rute. Gr 1, gr.2 og gr.3 valgte udfordringen, der endte med at være 62 km og 2100 hm. Gr. 4 (som var den store gruppe) valgte det lidt kortere alternativ.

Vi kørte fra Hotellet kl. 9. Forude ventede en masse flotte og teknisk sjove og udfordrende km. En virkelig flot og udfordrende rute. Vi mødtes til frokost, lige før den store opkørsel, på en restaurant, hvor vi fik kongeretten Pasta kødsovs og en stor Cola. En perfekt spise, når vi bagefter skulle køre 7-8 km lige op i himlen.

Grupperne kom tilbage til hotellet sidst på dagen, mellem kl. 16.30 og 18. Med meget brugte ben.

harzen2019 gruppe

Kl. 19.30 var der bestilt bord til os på en lokal restaurant, hvor vi fik 3 retter. Stemningen var super høj, og de kærestepar der også sad i restauranten har nok ikke fået den stille "Candleligth-dinner" de havde håbet på. 

Der var kun nogle få der blev hængende i hotellets bar, da den hårde tur sad i kroppen på de fleste og der ventede en lang dag i sadlen lørdag også.

Lørdag

Lørdag morgen havde hotellet ejere lært hvor meget morgenmad sådan nogle cykelryttere fortærer, så denne morgen blev alle mætte.

Vejret var ganske fint.

harzen2019 gruppepaasti

Det forlyder at ruterne også denne dag var ganske fine .... men undertegnede var en af dem der havde uheld den dag. Jeg har aldrig oplevet så mange uheld på en dag, på de Harzen ture jeg tidligere har deltaget på.

Det startede med at jeg kvaste en bagskifter med en stor gren, der tog en karruseltur i baghjulet efter 6-7 km. Så var den dag slut.

Hotelværten var så super sød at hente mig i en nærliggende landsby og resten af dagen gik med at køre efter reservedele i Rene's bil.

Midt på eftermiddagen kom Søren Veje hjem, sammen med nogle fra gr. 2. Søren havde et stort sår på knæet efter et styrt på en nedkørsel.

Jan Ager og Søren Lund tog tjansen med at køre ham på sygehuset. Det blev en lang aften, da det endte med en operation, og da der ikke var mobildækning, kunne de ikke kommuniker med hinanden, så Jan og Søren Lund vidste derfor ikke noget om, at Søren Veje var blevet rygmarvsbedøvet og derfor indlagt natten over.

Endnu en gang STOR TAK til Jan og Søren Lund for at vise hvad Baghjulets klubånd også består af: Omsorg for hinanden.

Senere erfarede vi, at Ole havde haft et styrt, der kunne have endt meget slemt. Heldigvis endte han med "bare" at brage brystkassen ind i et træ, med masser af smertende ribben til følge.

Vi har aldrig oplevet en så stille Ole en lørdag aften i Harzen ...

Lørdag blev baren lukket lidt senere end fredag. Jeg ved ikke hvor sent, kun at bartenderen bad Jørn og Finn skrubbe af så han kunne komme i seng ????

Søndag

Søndag var der et par biler der kørte hjem efter morgenmaden. Søren og Lasse trak stikket og meldte sig til at hente patienten på sygehuset. Vi andre tog en hyggelig søndagstur på 2-3 timer.

På trods af de mange uheld, har en efterfølgende evaluering vist, at der var stor tilfredshed med at bo i et område hvor vi ikke skulle køre i bil ud til et start sted.

Tak til alle deltager for en utrolig positiv deltagelse i årets tur (så positiv som midaldrende mænd nu kan være???? ).

Støt dem, der støtter Baghjulet