VM i Cykelcross

Udgivet 17-02-2019, tags: Cross |

En flok Baghjulere var ude på en hjælper opgave, da VM i Cykelcross løb af stablen weekenden den 2./3. februar 2019.

Jeg var koordinator for gruppen af Baghjulere, som løste en  række opgaver for UCI-ledensen, bla. privatchauffør-opgaver og opgaver for UCI anti-doping. Der var travlhed fra fredag til søndag - for nogens vedkommende stort set non-stop. Når det er sagt, så er det faktisk mest der ikke kan fortælles. F.eks. er UCI's anti-doping program omgæret af streng fortrolighed. 

Det vi KAN fortælle er, at gruppen af hjælpere havde en sjov og spændende weekend til VM i Cykelcross og at der kom en lille skilling i klubkassen, for deres arbejdsindsats. 

VM i Cykelcross var en fest med deltagelse fra 24 forskellige lande og det forlyder at arrangementet blev en stor succes for arrangørerne og for Bogense. Rigtig mange tilskuere lagde vejen forbi og fik en spændende cykeloplevelse.

cross i bogense

Fakta om cykelcross

Cyklecross er en disciplin, hvor rytterne konkurrerer på en rute, der som regel består af en kombination af veje, marker og stier med forhindringer eller stigninger, der tvinger rytterne til at springe af og på cyklen.

Ruten er 2.500-3.500 meter lang, og løbet tager cirka 60 minutter i elite-klassen for mænd og cirka 40 minutter for kvinde. 

Støt dem, der støtter Baghjulet