Udgivet 06-10-2018, tags: MTB | Skoven | Tekniktræning |

Det første af flere "Bank rusten af din MTB Teknik" events for landevejsryttere og andre nybegyndere blev afholdt i dag.

Anders Peter havde sagt ja til at opdatere klubkammeraterne på, hvordan man bedst holder balancen på den terrængående cykel, nu hvor mange landevejsryttere så småt sætter raceren i stald og hopper over på mountainbiken for at cykle vinterup eller simpelhen bare holde formen ved lige hen over vinteren. Målgruppen for kurset var nye MTB'ere - herunder alle os landevejcyklister, der ikke øver os så meget på MTB hen over sommerhalvåret.

bankrustenaf ap

Og vi var i rigtig gode hænder hos AP. Ud over selv at cykle en del mountainbike, har AP en masse DGI-underviser uddannelser i bla. mountainbike og er ret erfaren i at tage ud i klubber og undervise i MTB cykling.Så han ved hvordan han griber det an, med en flok kursister som os der mødte op i dag.

Temaet var: Tryghed på cyklen og vi startede med en øvelse, hvor vi skulle cykle rundt med vores drikkedunk liggende på ryggen. Det handlede om at lære at komme ned og ligge i det AP kaldte "basis-position", for det giver en god balance og vægtfordeling på cyklen.

bankrustenaf drikkedunkpaaryg

Herefter fulgte noget svingteknik, som først blev øvet på en bane og senere på et spor med både højresving, venstresving, rødder, op- og nedkørsler.

Og selvfølgelig fik vi også mulighed for at prøve basis-positionen på nogle mere krævende nedkørsler - hele tiden med AP's kyndige vejledning. Og tag ikke fejl, det vi lærer her kan vi også få gavn af på racercyklen til foråret.

bankrustenaf dorte

2 timer flyver af sted på den her møde og nu er det bare om at komme ud og cykle en masse mountainbike, så vi kan få øvet det vi har lært i dag.

AP har lovet at tage et par ture mere med os, så hvis du var en af dem der ikke nåede kurset i dag, får du chancen igen her i efteråret. Hold øje med hjemmesiden her, hvor vi lægger datoerne op.