Harzen turen 2012

Udgivet 12-09-2012, tags: Harzen | MTB | Udlandsture |

Jeg blev den "heldige"der skal prøve at sætte lidt ord på endnu en fantastisk klubtur til Harzen.

Harzen 1

Når man har fået det "tillidshverv" at lave artiklen, har man samtidig en forpligtigelse til at sikre, at det værste censureres fra. Derfor er der bare nogle ting, som ikke kan komme med her i artiklen, som f.eks.

- Hvordan kom hårtørreren pludselig ind billedet?

- Hvordan kan man reparere en cykel med en øldåse og hvorfor er det nødvendigt?

- Hvad er en Finn G?

- Hvad har en brumbasse med en MTB tur at gøre?

- Hvem er Captain Morgan?

- Hvorfor er der noget, der hedder en retur-buk og hvad er det?

Derfor springer jeg direkte til det væsentlige der er gået gennem censuren med et citat fra Brian på vej hjem i bilen:

"Det værste ved det er, at så er der et helt år til, vi skal derned sammen igen"....

Harzen 2

Det har endnu engang haft en super hyggelig tur med masser af fantastiske cykeloplevelser. Vejret var med os, stemningen var som altid rigtig god og vi havde ingen alvorlige uheld. >Vi var 32 personer opdelt i 3 grupper, hvor Les tog sig godt af at få gruppe 1 ud på strabadser, Kim Hansen sikrede god

stemning i gruppe 2 og Bruno tog sig af gruppe 3 "Cafeholdet".. 

Harzen 3

... og for dem der nu får associationer i retning af mindre godt kørende mænd 50+, så forget it - de underspiller totalt bare for at f ålov til at køre på Cafeholdet, hvor testning af de omkringliggende Gasthaus- kagesortiment er fast på dagsordenen!

Brocken er simpelthen et kapitel for sig.

Lørdag formiddag er det årets uofficielle (det er vel snart officielt...) klubmesterskab i up-hill-kørsel, og vi elsker alle at hade dette bjerg, der fylder meget i samtalerne, men jeg tror endnu mere i tankerne!

For selvom Baghjulet er en meget social klub, så er der stadig så meget "bid" i konkurrence ånden, der bliver kæmpet for at komme op!

Og folkens - bliv ved med det!!!

Allerede fredag aften starter vi med at seed'e de 10 første på et afkrydsningsskema, der i år blev uddelt sammen med en masse staldtips om, hvem der var godt kørende og, hvem man nok ikke skulle regne med. Der blev ikke sparet på konspirationsteorierne :-).

Opkørslen til Brocken består af ca. 500 højdemeter ad knap 4 km gamle østtyske hullede betonblokke med en gennemsnitsstigning på 12,5% - stejleste sted 28%.

Allerede på vej ud til bjerget, kan man mørke denne "snurren" af spænding. Bruno gav signal om starten og af sted gik det.

Jeg tilhører helt klart den kategori, som hader at køre op ad dette bjerg, men som for alt i verden synes, den fortsat skal være en del af Harzen turen - for den går bare turen lidt sjovere - når den er overstået!

Hans Mogensen (sidste år nr. 6 på Brocken s å vidt jeg husker) fedtspillede totalt i år og kørte med "irriterende"meget overskud nede blandt de sidste, hvor jeg selv kørte. På et tidspunkt midt på ruten siger han, at jeg bare lige skal komme herop, så er der medvind... MEDVIND?

Med en kørehastighed på 4 km/timen var mit største behov at få ophævet tyngdekraften for en kort periode :-).

Nå, men der blev fedtspillet med Hans' sædvanlige gode smittende humør og han var også den eneste, der i det felt jeg kørte i, havde luft til at sige noget! Les tog pokalen for 3.år i træk med en flot tid på lidt over 23 min. Nogle vil så mene, at det er slut med at køre Brocken, men dette synes jeg vi skal stemme om J. Eskelund vil skrive et indlæg om top 10, så dette springer jeg let og elegant over her.

Dagen blev sluttet af med gril, masser af grin og hygge til langt ud på nattetimerne, endnu engang kunne vi sidde ude under åben himmel og fortælle røverhistorier - pragtfuldt! Michael Strandberg vandt årets tip med 5 rigtige og gav under middagen lørdag aften omgang til hele baduljen. Det er altså bare fantastisk at bo et sted, hvor en halv liter weissbier koster under 1 Euro - især når den er kold :-).

Brocken

Mange tak til Bruno og Kim for endnu et fantastisk arrangement - vi glæder os allerede til næste år!

Inge D.

Støt dem, der støtter Baghjulet