Worldtraveller Nicolai Bangsgaard

Udgivet 23-03-2013, tags: Deltagerberetning | foredrag |

Billede 14

Bysbarnet Nicolai Bangsgaard fortalte om sin cykeltur jorden rundt.

Baghjulets foredragsaftner har ikke tradition for, at tiltrække mere end omkring 40 gæster. Så mange var der ikke samlet i aftes i Østergade, da bysbarnet - den 34 årige Antropolog Nicolai Bangsgaard - holdt sit foredrag om sin 62.180 kilometer lange cykeltur jorden rundt.

Og det var synd der ikke var flere tilhørere, for det var et ualmindelig levende og professionelt sammensat foredrag, med film klip, dejlig underlægningsmusik og et flot fotoshow. Selv ikke sådan en hverdagsaften, efter en lang dag, hvor klokken nærmer sig sengetid, kunne man lade være med at lade sig tryllebinde af Nicolais beretning.

Hans rejse tog 1.413 dage. Han besøgte 53 lande og krydsede 6 kontinenter på to hjul.

Efter pausen (hvor Baghjulet gav den obligatoriske øl eller vand) og 2. halvdel af foredraget, var spørgelysten stor. Folk ville vide alt, lige fra "Hvor mange dæk sled du op?" til "Hvordan holder man ud, at være så meget alene på cykel, i så mange dage?".

Nicolai interesserer sig ikke for cyklen som redskab til sport og motion, som vi gør. Han har aldrig ejet en racercykel. Han følger ikke med i Tour de France.

Han interesserer sig først og fremmest for cyklen som transportmiddel.

"Jeg blev modtaget på en anden måde, fordi jeg ankom til de små landsbyer på cykel. Jeg signalerede i højere grad en sårbarhed. At jeg kom som en ven, der havde brug for hjælp, f.eks. i form af en flaske vand eller en overnatning. Det har åbnet flere døre for mig, end hvis jeg var kommet i en stor firehjulstrækker", sagde Nicolai, som også fortalte, at han under sin 4 år lange rejse aldrig nogensinde har mødt nogen, der ville ham noget ondt.

Du kan læse mere om Nicoali Bangsgaard på www.worldtravellers.dk

Støt dem, der støtter Baghjulet