Familie MTB

Udgivet 07-05-2017, tags: Tekniktræning |

Det første af i alt 3 Familie MTB arrangementer blev afholdt 30. april. Overskriften på de 3 Famlie MTB dage er sjov, leg og læring på cyklerne.

Det er første gang i Baghjulets historie at vi afholder MTB arrangementer, hvor medlemmernes børn/børnebørn/nabo børn inviteres med ud på mountainbike. Det er Laurent Vessaz og Michael Strandberg der står bag initiativet. Her fortæller Laurent lidt om bevægrundene for arrangementet:

"Flere og flere kører jo på mountainbike og mange børn vil gerne i gang med sporten. Og da vi selv er nogle stykker i Baghjulet, der har børn der vil i gang, var det oplagt at det skulle være nu", indleder Laurent.

"Nogle cykler på mountainbike som motion og transport. Andre dyrker mountainbikecykling som sport og vil gerne lære disciplinen rigtigt. At køre mountainbike er - lige som at stå på ski - noget der skal læres. Der er basale færdigheder der skal kunnes, for at det bliver rigtig sjovt og også mere sikkert.", siger Laurent og tilføjer: " Børn lærer hurtigt og har ikke nået at få nogle dårlige vaner. De er meget smidige på cyklen og det fik vi tydeligt at se, ved den første træning."

5 piger og 2 drenge mødte op,  medbringende sig hver en voksen. Det sidste er vigtigt, da Baghjulet er sådan en klub, hvor unge under 15 år kun kan være med, hvis de medbringer en voksen, der tager ansvaret for dem. Alle  deltagerende børn og voksne var på MTB - friske og i godt humør. 

familiemtb 1gang

"Vi fik øvet det man kalde "grund positionen", som er den stilling man indtager nær cyklen skal passere nogle forhindringer - man står op på cyklen, fjedrer med kroppen og samtidig styrer man cyklen igennem", fortæller Laurent. "Det foregik først på nogle baner: Over større og større grene, eller med slalom."

Og så  ud på det rigtige spor - singletracks med bump, rødder og sving. Alle gav den fuld gas på dele af Melfar MTB sporet og sluttede med en stor bakke med sving og det hele 

"Jeg kan roligt sige, at vi glæder os til næste Familie MTB", siger Laurent. Der er  i skrivende stund endnu 2 træninger at deltage på.

Et godt initiativ til en hyggelig familiedag på cyklerne og hvem ved, om ikke de cykel-ivrige MTB'ere bliver næste generations Baghjulere?

Støt dem, der støtter Baghjulet