Vinterferie i Andalusien

Udgivet 07-03-2013, tags: Udlandsture |

En kort beretning om 2 ugers vinterferie i baglandet øst for Malaga, hvor racercyklerne pakkes ned sammen med vandresko og tøj til alt slags vejr.

I fint selskab

Ud af kystvejen mod Almunecar med lækker asfalt, snoede veje, dejlig udsigt over Middelhavet, med sol og let medvind gør det jo nemt, - men hjemturen bliver mere kedelig, da det skyer til og modvinden bliver irriterende.

Her sidder jeg forrest og knokler for at få de sidste kilometer overstået med Lene liggende i løen, - da vi pludselig bliver overhalet med et højt "HEJ"! af en gruppe skarpe cykelryttere!! Det var sæmænd Søren og Asbjørn Kragh Andersen fra Middelfart Cykel Club/ Baghjulet og resten af ungdomslandsholdet. Så vi var pludselig kommet i fint selskab, og så var det som om de sidste kilometer rullede på en helt anden møde :-)

andalusien finca
Pæn udsigt mod øst fra vores lille Finca!

De hvide byer

andalusien competa
Competa med bjerget Maroma(2069m) i baggrunden. Der er lidt hvidt drys på toppen.

Vores cykelmentor og gode venner Hans Mogensen og hans kone Inger har fundet et dejligt område på Costa del Sol, nærmere bestemt området omkring Torrox, - 50 km øst for Malaga. Vi besøgte området sidste vinter, og vi blev straks forelskede i den vilde natur, de hvide byer og det milde vejr.

Vi havde derfor lejet en lille finca ved en af de mange smukke hvide byer, Competa. Byen ligger 13 km nord for Torrox på kanten af den store nationalpark Sierra de Tejeda.

Et godt udgangspunkt for en aktiv ferie med cykling og vandring i bjergene, og så en god espresso på torvet.

andalusien torvet competa

Cykelturisme når det er bedst

Området er domineret af de store bjerge i nationalparken, og kongen over dem alle; Maroma på 2069m kan man stort se i hele regionen. Nationalparken er dog ubeboet og derfor er der ikke anlagt andet end grusveje, som er velegnede til MTB-udflugter!

andalusien vejentilArches

Så det er i området mellem Nationalparken Sierra de Tejeda og Malaga, der er målet for vores cykeludflugter denne vinter. Bortset fra kystvejen er der ingen flade strækninger, hvilket giver masser af udfordringer for de vintersvage cykelben fra Middelfart.

Bjergene/bakkerne gør fra 100 - 1000 meters højde, og stigninger på alt fra 5 - 15%, så bagkransen er skiftet til 12 -28 tønder.


 andalusien leneogbjerget
Den ene gode udsigt afløser den anden

Det er køligt om natten, så det kan være en udfordring at bestemme sig for det rigtige tøj inden afgang. Løse ben, løse ærmer, buff og vindvest giver dog det nødvendige spillerum til at holde varmen på de lange nedkørsler og muligheden for at få luft på vejen op.

Som små kortnørder bruger vi aftnerne på at planlægge næste dags tur. Små veje med meget lidt trafik og god asfalt, - suppleret med hyggelige landsbyer, hvor vi kan holde en lille pause og få vores kaffe og måske en kage!

Vi oplever naturen og de små byer på en helt anden må de, når vi bruger cyklen som transportmiddel, og så er det jo som om, man fortjener sin pause, når man sidder i solen på et lille bytorv, eller ved en lille havn og får stegte sardiner, eller en bocadillo med serano-skinke og ost.

Når vi er cykelturister prøver vi at cykle ture på60 - 80 km i comfort-området med masser af pauser og fokus på den gode oplevelse. Med kortet i baglommen gør vi på opdagelse/eventyr i et nyt område. Vi cykler ikke en kilometer for at øtræne, og som vi har lært i Baghjulet - Vi cykler for sjov.

andalusien caletta

Andre aktiviteter

Det sydlige spanien er stadig præget af maurerne, der boede i området frem til 1200-tallet. Det mest kendte er det gamle palads Alhambra i Grenada, som absolut er et besøg værd på.

andalusien alhambra

Alhambra i Grenada

Vi fik også tid til en lille bjergbestigning af Lucero på 1780 meter. Det er højt, når man ogsåskal gå ned igen!

andalusien lucero

Vi lejede mtb-cykler en dag, så vi kunne køre ind i nationalparken og besøge den forladte by Acebuchal, som Franco forbød beboet, da det var base for mange modstandsfolk. Her får så god mad, at det kan være svært at cykle videre.

andalusien mtb
Det er Lucero i baggrunden.

Vejret er jo som altid den ubekendte, - også på Costa del Sol om vinteren! Der er ingen garantier, men vi var heldige. 1 dag med kuling, og 2 dage med regnbyger ud af 14 dage. Solen giver en dejlig varme, når den er der, dog har de ikke den danske tradition for at have 20 grader inde i deres huse, så her skal man huske en god trøje.

andalusien strandnerja

Bjergene går helt ud til kysten,- her ved Nerja

Vi vil gerne anbefale området til glade motionscyklister uden for sommerperioden, da det her er alt for varmt. Kontakt mig, hvis I har brug for tips og tricks, ellers har Dini-tours også fået Andalusien på programmet.

andalusien acebuta1
Div. transportmidler til bjergene, - det er min længst til venstre.  ;-)